Trump'a suikast girişiminde o ülkeye suçlama! Gizli Servis güvenliği artırdı

ABD'den İran'ın Trump'a yönelik "suikast girişiminde" bulunacağına dair istihbarat edindiği iddiası geldi. ABD'li yetkililerin, İran'ın, ABD eski Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunacağı yönünde istihbarat edindiği, bunun ardından ABD Gizli Servisinin son haftalarda Trump'ı korumaya yönelik ilave tedbirler aldığı iddia edildi. İran ise Trump'a yönelik suikast girişimi iddialarının asılsız ve kötü niyetli olduğunu belirtti.

Dünya

17.07.2024, 09:37

ABD'de kasım ayında yapılacak seçimler öncesi Donald Trump'u sikast girişiminde bulunuldu.

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan ABD eski Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine seslendiği esnada silahlı saldırıya uğradı.

Kulağından yaralanan Trump, korumular tarafında apar topar, olay yerinden uzaklştırıldı ve hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Trump'u vuran 20 yaşındaki genç, gizli servis tarafından öldürüldü.

Açılan ateş sonucunda mitinde yer alan Trump destekçisi bir kadın hayatını kaybetti.

20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'a ilişkin tüm bilgiler incelenirken; bir silah kulübünün üyesi olduğu belirlendi.

Hizbullah meydan okudu: Daha çok kaybedeceksin Netanyahu bu size ders olsun Hizbullah meydan okudu: Daha çok kaybedeceksin Netanyahu bu size ders... Haberi Görüntüle

AR-15 YARI OTOMATİK TÜFEN

20 yaşındaki gencin silahından çıkan kurşunların AR-15 tipi yarı otomatik tüfekten ateşlendiği belirlendi. Saldırgan, güvenilk çemberinin dışında kalan bir binanın çatışından Trump'ı vurmak için ateş etti. Bu silah daha önce de ABD'de birçok kitlesel saldırıda kullanılmasıyla ünlü. Ayrıca tüfek saldırganın babası tarafından ruhsatlı olarak satın alınmış.

Hizbullah'tan katil orduya darbe: Çok sayıda seçkin İsrail askeri öldürüldü Hizbullah'tan katil orduya darbe: Çok sayıda seçkin İsrail askeri öldürüldü Haberi Görüntüle

OTOMOBİLİNDE PATLAYICI BULUNDU

20 yaşındaki Crooks'un akıl sağlığında bir olumsuzluğa ilişkin de herhangi bir kayıt bulunmadı. Saldırganın otomobilinde patlayıcı madde bulundu. Bulunan patlayıcılar "İlkel" olarak tanımlandı. İnceleme için laboratuvara götürüldü.

Çinli bilim insanları uyardı! Keneden bulaşan yeni virüs keşfedildi... Çinli bilim insanları uyardı! Keneden bulaşan yeni virüs keşfedildi... Haberi Görüntüle

ABD'DEN İRAN'A TRUMP SUÇLAMASI

ABD Gizli Servisi ve Trump'ın seçim kampanyasından sorumlu yetkililerden çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. ABD'li yetkililerin, İran'ın, eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişiminde bulunacağı yönünde istihbarat edindiği, bunun ardından da ABD Gizli Servisinin son haftalarda Trump'ı korumaya yönelik ilave tedbir aldığı ileri iddia edildi.

ABD Gizli Servisinin, Trump'ın seçim kampanyasından sorumlu yetkilileri dış mekanlarda miting düzenlememe konusunda uyardığı aktarıldı. Bunların genel anlamda yapılan uyarılar arasında yer aldığı belirtildi.

Güvenlik yetkililerinin, İran'dan olası bir tehdit konusunda bir süredir endişe duyduğu, son alınan istihbaratla Trump'a yönelik tehdit düzeyinin arttığı ifade edildi.

Köle ticaretine karşı Karayip ülkeleri birleşti! İngiltere'ye rekor tazminat davası açılıyor... Köle ticaretine karşı Karayip ülkeleri birleşti! İngiltere'ye rekor tazminat davası... Haberi Görüntüle

İRAN'DAN YALANLAMA

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, ABD'li yetkililerin, İran'ın, eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunacağı yönünde istihbarat edinildiğine ilişkin iddialarının "asılsız ve kötü niyetli" olduğunu bildirdi.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading