Trump'a suikast girişiminde yeni tartışma: İsabet eden kurşun değil miydi?

Trump'a suikast girişiminde yeni tartışma: İsabet eden kurşun değil miydi?

2017 yılındaki başkanlı seçimlerini kazanarak ABD'nin 45. başkanı olan Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında silahlı saldırıya uğramıştı. Suikast girişimine dair söylenen sözler ise bitmemiş gibi görünüyor. Şimdiki tartışma ise sağ kulağından yaralanan Trump'ın kurşunla mı yoksa bir metal parçasıyla mı yaralandığı... İştre detaylar...

Dünya

27.07.2024, 09:29

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday oldu. 2020'de mevcut Başkan Joe Biden'a kaybeden Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki seçim mitinginde silahlı saldırıya uğramış ve sağ kulağından yaralanmıştı. Olayın üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen bazı detayların hala açıklanmamış olması soru işaretlerini artırıyor. 

Tartışmaları derinleştirecek rapor New York Times gazetesinde yer aldı. Video analizlerden yararlanılarak hazırlanan raporda merminin eski başkanın sağ kulağını sıyırdığı belirtildi. Raporda Trump'ın suikast girişiminde bulunan Thomas Matthew Crooks'un silahından çıkan 8 merminin ilkiyle yaralandığı ifade edilirken FBI'ın olay yerindeki metal parçalarını incelediği bildirildi. Birinci ve ikinci atış sırasında aşağı yukarı 1 saniye olduğu vurgulanan raporda mermilerin çıtırtısının Trump'ın konuştuğu mikrofondan duyulduğu kaydedildi. Daha sonra ise Trump'ın elini kulağına götürdüğü belirtiliyor.

Raporu inceleyen Montana Üniversitesinden se uzmanı Rob Maher, "Adam birden irkiliyor ve sağ eli ilk duyulan atışla ikinci arasındaki zamanda sağ kulağına gidiyor. Tribünlerde de ilk atışın ardından karışıklık yaşanıyor." ifadelerini kullandı. Trump, daha sonra yaptığı birçok açıklamada "Demokrasi için kurşun yedim." ifadesini kullansa da FBI Direktörü Christopher Wray, açıklamasında, "Trump'ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan bir mermi mi yoksa bir metal parçası mı?" sorularının tartışıldığını belirtmişti. 

Son noktada Donald Trump'ın kurşunla mı yoksa seken metal parçasıyla mı yaralandığına yönelik tartışmaların bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Kurşun ya da metal parçasının seçmen davranışı konusunda nasıl bir etkiye yol açacağı da merak konusu.

Dünya bir kez daha bu sözleri konuşuyor: Avrupa Birliği ölebilir, sadece birkaç yılımız kaldı Dünya bir kez daha bu sözleri konuşuyor: Avrupa Birliği ölebilir,... Haberi Görüntüle

TRUMP'IN DOKTORU NE DİYOR?

Bu arada Donald Trump'ın  Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson, suikast girişimi sırasında Trump’ın sağ kulağından mermi mi yoksa başka bir parçayla mı yaralandığı yönündeki tartışmalara ilişkin, "Bunun bir mermiden başka bir şey olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok." dedi.

İnsanlık tarihinin kara lekesi! Gazze'deki küçük çocuğu feryadı yürekleri dağladı: Bizim yaşadığımız hayat, hayat değil İnsanlık tarihinin kara lekesi! Gazze'deki küçük çocuğu feryadı yürekleri dağladı:... Haberi Görüntüle

TRUMP'A DÜZENLENEN SUİKAST GİRİŞİMİ

Donal Trump, 13 Temmuz'da seçim mitingi düzenlediği Pensilvanya'nın Butler bölgesinde silahlı saldırıya uğramış, mitinge katılan 1 kişi ölürken 2 kişi yaralanmıştı. Trump ise sağ kulağından yaralandı. Suikast girişimi zanlısı ise olay yerşnde öldürülmüştü.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading