Yandex Metrica

Trump'ı kıskandıracak rakam! Kamala Harris seçim yarışına bağış rekoruyla başladı

Trump'ı kıskandıracak rakam! Kamala Harris seçim yarışına bağış rekoruyla başladı

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris, seçim kampanyası kapsamında toplam 540 milyon dolar bağış topladı.

Dünya

26.08.2024, 11:17

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde iki aday yarışıyor. Bunlardan birisi ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris. Diğer ise Cumhuriyetçi aday Donald Trump. İki aday, seçimler öncesi TV kanallarında projelerinden ve vaatlerinden bahsederken Kamala Harris, önemli bir ivme yakaldı.

Harris'in seçim kampanyası başkanı Jen O'Malley Dillon, Demokrat Partinin Chicago kentinde düzenlediği kongrenin ardından açıklama yaptı.

Krizi Türkiye çözecek! İngilizler dünyaya duyurdu: MİT o ülkede harekete geçti Krizi Türkiye çözecek! İngilizler dünyaya duyurdu: MİT o ülkede harekete... Haberi Görüntüle

540 MİLYON DOLAR BAĞIŞ TOPLADI

Dillon, Kamala Harris’in kampanya kapsamında 4 gün süren kongre boyunca topladığı bağış miktarının 82 milyon dolar artarak toplam 540 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Bağış yapanların sayısında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çeken Dillon, kongrenin başlamasından bu yana 200 bin yeni gönüllünün de kampanyaya kayıt yaptırdığını belirtti.

Söz konusu bağışların üçte birinin ilk kez bağışta bulunan kişilerden oluştuğunu belirten Dillon, en çok bağış yapan meslek gruplarının başında ise öğretmenler ve hemşirelerin geldiğini dile getirdi.

Katil meclisi karıştı: En büyük terörist İsrail'dir dedi yaka paça atıldı! Katil meclisi karıştı: En büyük terörist İsrail'dir dedi yaka paça... Haberi Görüntüle

İLK 24 SAATTE 81 MİLYON DOLAR TOPLAMIŞTI

Hatırlanacağı üzere ABD'nin Chicago kentinde 19-22 Ağustos'ta Demokrat Parti Kongresi düzenlenmişti.

Başkan Joe Biden'ın başkanlık seçimi için aday göstermesinin ardından ilk 24 saatte Harris, 81 milyon dolar bağış toplamış ve bu, ilk bir günde ulaşılan en yüksek bağış miktarı olarak kayıtlara geçmişti.

ABD'de başkanlık seçim sürecinde toplanan bağışların miktarı ve bağışçı sayısı, seçim sonuçlarına ilişkin fikir vermesi bakımından yakından takip ediliyor.

Titanik enkazında gizemli keşif: Esrarengiz heykel ve tırabzan bulundu: Uzmanlar araştırmalara başladı Titanik enkazında gizemli keşif: Esrarengiz heykel ve tırabzan bulundu: Uzmanlar... Haberi Görüntüle

KENENEDY, TRUMP'I DESTEKLEYECEK

Öte yandan ABD'de başkanlık yarışından çekildiğini duyuran bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr. başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a destek vereceğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading