Trump'ın İran korkusu! Suikast girişimi sonrası askeri uçak, uçuş yasakları, özel cam koruyucu talebinde bulunmuş

Trump'ın İran korkusu! Suikast girişimi sonrası askeri uçak, uçuş yasakları, özel cam koruyucu talebinde bulunmuş

ABD eski Başkanı Trump, İran'ın kendisine suikast düzenleme ihtimaline karşı seçim gezilerinde kullanılmak üzere Gizli Servis'ten askeri uçak, askeri araç, uçuş yasakları, özel cam koruyucu gibi isteklerde bulunmuş. 

Dünya

12.10.2024, 02:12

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin 5 Kasım seçimlerindeki başkan adayı Donald Trump, hakkında önemli bir haber yayınlandı. Washington Post'ta yer alan haber Trump'ın seçim kampanya ekibi ile ABD Gizli Servisi arasındaki yazışmalara dayandırıldı. Haberde yer alan iddiaya göre Trump, İran'ın kendisine suikast düzenleme ihtimalinden bir hayli endişelenmiş.

Gazetede Trump'ın seçim kampanya ekibinin menajeri olan Susie Wiles'ın, Gizli Servis Direktörü Ronald Rowe'a gönderdiği e-postalara yer verildi. Trump'ın bu endişeyle seçim gezilerinde kullanılmak üzere askeri uçak ve araç talep ettiği öne sürüldü.

Son dakika... Hizbullah'tan İsrail'e karşı saldırı: Kiryat Shimona'da bir polis karakolu vuruldu Son dakika... Hizbullah'tan İsrail'e karşı saldırı: Kiryat Shimona'da bir polis... Haberi Görüntüle

ASKERİ UÇAK, UÇUŞ YASAĞI, CAM KORUYUCU...

Trump'ın ekibinin hükümetten aldığı brifingle İran'ın eski başkana bir suikast girişiminde bulunabileceği yönünde bilgi aldığı velirtilen haberde bunun üzerine Gizli Servis'ten çeşitli taleplerde bulunulduğu aktarıldı.

Washington Post, Trump'ın seçim kampanyası kapsamında yaptığı mitingler için uçuş yasakları ve balistik nitelikte özel cam koruyucular talep ettiğini iddia etti. Haberde ayrıca ABD tarihinde seçim kampanya döneminde askeri uçak kullanan herhangi bir adayın olmadığı belirtildi.

Donald Trump, 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki miting sırasında da suikast girişimine uğramış, saldırıdan kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu. Trump'a ateş ettiği belirtilen kişi öldürülmüştü.

İşgalci İsrail'e sınırda ağır darbe! Birlik komutanı dahil çok sayıda asker öldü İşgalci İsrail'e sınırda ağır darbe! Birlik komutanı dahil çok sayıda... Haberi Görüntüle

KURŞUN GEÇİRMEZ CAM KABİNDEN SESLENMİŞTİ

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz'daki suikast girişiminin ardından ağustos ayında yaptığı ilk açık hava seçim konuşmasını, Kuzey Carolina eyaletinde kurşun geçirmez cam kabinin içinden gerçekleştirmişti.

Kamışlı Havaalanı'na roketli saldırı: Peş peşe patlamalar meydana geldi Kamışlı Havaalanı'na roketli saldırı: Peş peşe patlamalar meydana geldi Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN CEVAP

ABD Başkanı Joe Biden, "İran'ın olası suikast tehdidi" dolayısıyla seçimlere kadar askeri uçak ve araç talep eden Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın talebine ilişkin, uçak istemediği sürece ne talep ediyorsa sağlanması talimatı verdiğini söyledi. Başkan Biden, "F-15 talep etmediği sürece olur. Bakanlığa (Pentagon'a), ona ihtiyacı olan her şeyi vermesini söyledim, kendisi eski bir başkan, neye ihtiyacı varsa verin. Eğer talebi bu kategorideyse tamamdır, değilse almamalı." değerlendirmesini yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading