Yandex Metrica

Trump'tan flaş seçim vaadi: Beni seçmezseniz, ABD ekonomik kıyıma uğrar! Çin'den gelenlere yüzde 200 vergi...

Trump'tan flaş seçim vaadi: Beni seçmezseniz, ABD ekonomik kıyıma uğrar! Çin'den gelenlere yüzde 200 vergi...

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 başkanlık seçimleri kampanyasında, Meksika’da üretilen Çinli otomobil markalarına yüzde 200 gümrük vergisi uygulayacağını açıkladı.

Dünya

18.09.2024, 15:01

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin 2024 başkanlık yarışındaki adayı Donald Trump, Michigan eyaletinde yaptığı konuşmada Çinli otomobil üreticilerine yönelik sert bir seçim vaadinde bulundu. Trump, Çinli şirketlerin Meksika’da dev otomobil fabrikaları kurduğunu iddia ederek, seçildiği takdirde bu fabrikalarda üretilen ve ABD’ye ithal edilen araçlara yüzde 200 gümrük vergisi getireceğini belirtti.

Trump, bu hamlesiyle Çin’den gelen araçları ABD pazarında satılamaz hale getireceğini ve yabancı otomobil üreticilerinin ABD’de fabrika kurmalarını teşvik edeceğini savundu. “Seçimi kazanamazsam, birkaç yıl içinde ABD’de otomotiv endüstrimiz tamamen yok olacak.” şeklinde konuşan Trump, ABD’nin otomotiv sektörünü koruma konusunda ciddi adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Batı'nın gerçek yüzü: Sözde 'Özgürlükler ülkesi' Filistin'e destek paylaşımı yapan Türk vatandaşını ifadeye çağırdı Batı'nın gerçek yüzü: Sözde 'Özgürlükler ülkesi' Filistin'e destek paylaşımı yapan... Haberi Görüntüle

ÇİN'İN ABD OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNE ETKİSİ

Trump, Çinli otomobil üreticilerinin ABD ekonomisi üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekerek, otomotiv endüstrisinin geleceğiyle ilgili kaygılarını dile getirdi. Özellikle Meksika’da kurulan fabrikaların Amerikalı işçilerin aleyhine bir gelişme olduğunu belirten Trump, bu fabrikaların üretimlerinin ABD’ye ithal edilmemesi gerektiğini savundu. Çin’in, ABD otomotiv endüstrisini tehdit ettiğini belirten Trump, bu tehdidin ortadan kaldırılması için sert önlemler alacağını ifade etti.

Dünyada bir ilk! Ölen bir kişinin ölüm anında ne düşündüğü ortaya çıktı! Ölmeden önce düşündüğümüz tek şey... Dünyada bir ilk! Ölen bir kişinin ölüm anında ne düşündüğü... Haberi Görüntüle

MART AYINDA DA EKONOMİK KIYIM UYARISINDA BULUNMUŞTU

Trump, mart ayında Ohio’da yaptığı bir konuşmada da Çin’e yönelik benzer eleştirilerde bulunmuştu. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e hitaben konuşan Trump, Çin’in Meksika’da kurduğu dev otomobil fabrikalarında Amerikalıları çalıştırmadığını ve bu araçları ABD’ye satmaya çalıştığını iddia etmişti. Ülkenin ekonomik bir krize sürükleneceğini belirten Trump, "Eğer başkan seçilmezsem, ABD'de ekonomik bir kıyım yaşanacak ve otomotiv sektörümüz zarar görecek.” diyerek, seçimleri kazanmasının bu kıyımı önlemek için önemli olduğunu vurgulamıştı.

Trump'a ikinci suikast girişiminde yeni detaylar: 11 saat pusuya yatmış Trump'a ikinci suikast girişiminde yeni detaylar: 11 saat pusuya yatmış Haberi Görüntüle

SEÇİM VAADİNİN EKONOMİK ETKİLERİ NE OLUR?

Donald Trump’ın Çinli otomobil üreticilerine yönelik getirmeyi planladığı yüzde 200 gümrük vergisi, ABD’de otomobil fiyatlarını yükseltebilir ve otomotiv pazarında ciddi değişikliklere yol açabilir. Ancak Trump, bu politikanın ABD’de yeni fabrikalar açılmasını teşvik edeceğini ve yerli otomotiv endüstrisini koruyacağını düşünüyor. Çinli otomobil markalarına karşı alınacak bu önlemler, ABD’nin küresel ticaret politikaları üzerinde de etkili olabilir.

Trump’ın vaat ettiği bu ekonomik tedbirlerin, otomotiv sektörü ve ticari ilişkiler açısından nasıl bir etki yaratacağı, seçimin sonuçlarına bağlı olarak netlik kazanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading