Trump'tan Kamala Harris'in etnik kimliğine dair açıklama: 'Tesadüfen siyahi oldu'

Trump'tan Kamala Harris'in etnik kimliğine dair açıklama: 'Tesadüfen siyahi oldu'

ABD'de üçüncü kez üst üste başkanlığa adaylığını koyan Donald Trump, ilginç açıklamalar yapmaya devam ediyor. Cumhuriyetçi başkan adayı, olası rakibi Kamala Harris'in etnik kimliğine dair konuştu.

Dünya

01.08.2024, 01:12

ABD'nin eski başkanı ve 5 Kasım'da yapılacak seçimde Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Ulusal Siyahi Gazeteciler Birliğinin Chicago kentinde yapılan kongresinde konuştu. 2016 ve 2020'den sonra yeniden başkanlığa adaylığını koyan Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ın aday olmayacağını açıklamasından sonra eleştiri oklarını muhtemel rakibi Kamala Harris'e yöneltti. Daha önce yaptığı açıklamda Harris'i yenmenin Biden'ı yenmekten daha kolay olduğunu söyleyen Trump, şimdi de Harris'in etnik kimliğiyle ilgili açıklamalar yaptı. 

Gökyüzünde gördüklerine inanamadılar! Güneş tutulması ateş çemberine dönüştü Gökyüzünde gördüklerine inanamadılar! Güneş tutulması ateş çemberine dönüştü Haberi Görüntüle

"SİYAHİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Harris'in her zaman Hint kökenli olduğunu ve Hint mirasını teşvik ettiğini söyleyen Trump, "Birkaç yıl önce siyahi olana kadar siyahi olduğunu bilmiyordum ve şimdi siyahi olarak bilinmek istiyor." ifadesini kullandı.

Harris'i doğrudan tanımadığını, dolaylı olarak tanıdığını belirten eski başkan, Harris'in "tesadüfen siyahi olduğunu" söyledi. Trump, "Yani bilmiyorum, o Hint mi, yoksa siyahi mi?" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray ise Trump'ın Harris'e yönelik sözlerine tepki gösterdi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Trump'ın açıklamalarını "iğrenç ve aşağılayıcı" olarak değerlendirdi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading