Trump'tan Netanyahu'ya tam destek: 'Gazze ve Lübnan'da ne yapman gerekiyorsa yap'

Trump'tan Netanyahu'ya tam destek: 'Gazze ve Lübnan'da ne yapman gerekiyorsa yap'

ABD'nin eski Başkanı ve 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump, Gazze kasabı Netanyahu'ya tam destek verdi. ABD basınında yer alan habere göre Trump, Netanyahu'ya  Hamas ve Hizbullah konusunda "Ne yapman gerekiyorsa yap" diyerek destek verdi.

Dünya

26.10.2024, 03:10

Yaklaşan ABD seçimleri öncesi ülkedeki siyonist lobiye hoş görünme çabası içine giren adaylar, İsrail için yaptıkları peş peşe destek açıklamalarıyla adeta birbirleriyle yarışıyor. ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın bu ay içinde en az iki defa telefonla görüştüğü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Gazze ve Lübnan'a saldırılar konusunda tam destek verdiği öğrenildi. 

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre eski başkan, Gazze kasabına  Hamas ve Hizbullah konusunda "Ne yapman gerekiyorsa yap" diyerek destek verdi.

400 bin kişi dünyanın gözü önünde yok oluyor: Ateş altındaki hastaneden doktorları da götürdüler 400 bin kişi dünyanın gözü önünde yok oluyor: Ateş altındaki... Haberi Görüntüle

GRAHAM DÜZELTMEYE ÇALIŞTI

Bu arada görüşmeyle ilgili gazeteye açıklama yapan South Carolina'nın Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham, Trump'ın Netanyahu'ya "askeri olarak ne yapması gerektiğini" söylemediğini, özellikle Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlatılması operasyonu nedeniyle hayranlığını dile getirdiğini belirtti. Graham ayrıca Trump'ın Netanyahu'ya kendinizi savunmak için yapmanız gerekeni yapın dediğini öne sürerek burada yeni bir Ortadoğu'dan bahsedildiğini söyledi. Trump'ın seçim kampanyası sözcüsü Karoline Leavitt ise eski başkanın görev yaptığı  dönemi hatırlatarak Trump döneminde Ortadoğu'da tarih bir barış yaşandığını savundu ve o dönem kaydedilen ilerlemenin mevcut yönetimin zayıflığı nedeniyle bozulduğunu dile getirdi. Trump'ın yeniden seçilmesi halinde bu durumu düzelteceğini öne süren Leavitt, "Başkan Trump Oval Ofis'e geri döndüğünde, Kamala ve Biden'ın politikalarının yarattığı karmaşayı düzeltecek. İsrail bir kez daha korunacak, İran tekrar iflas edecek, teröristler avlanacak ve kan dökülmesi sona erecek." değerlendirmesinde bulundu. 

NATO'nun patronundan BRICS endişelerine son nokta: Türkiye'nin egemenlik hakkıdır NATO'nun patronundan BRICS endişelerine son nokta: Türkiye'nin egemenlik hakkıdır Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 42 bin 847 Filistinliyi katletti. Katledilen Filistinlilerden 17 bini çocuklardan, 11 binden fazlası ise kadınlardan oluşuyor. İşgalcilerin ağır bombardıman sonucu yıktığı binaların enkazında ise ulaşılamayan binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Yaralananların ise tedavi imkanlarından mahrum olduğu, halkın gıdaya ve temiz suya ulaşmada güçlük çektiği kaydediliyor. İsrail gerek devlet gücüyle gerekse de vatandaşları vasıtasıyla diğer ülkelerden Gazze'ye gönderilen insani yardım malzemelerinin onlara ulaşmasını engelliyor. 

Çatışmalarda İsrail ordusu da önemli kayıplar verdi. İşgal ordusu, 7 Ekim'den bu yana 349’u karadan işgal sürecinde olmak üzere 730 askerinin öldüğünü duyurdu. Ancak bu sayıların İsrail tarafındna az gösterildiği, sayının çok daha yukarılarda olduğu belirtiliyor.

İsrail'de katliamın bedeli günlük 133 milyon dolar! Bu değirmenin suyu nereden geliyor? İsrail'de katliamın bedeli günlük 133 milyon dolar! Bu değirmenin suyu... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Hizbullah'la İsrail, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu sonrası; 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışıyor. israil ordusu, Hizbullah mensuplarına operasyon bahanesiyle 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleriyle beraber Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda toplamda 2 bin 634 kişi hayatını kaybetti. Öldürülenlerin 104'ünü çocuklar 194'ünü ise kadınlar oluşturuyor. Yaralananların sayısı ise 11 bin 628.

Bu arada İsrail, Hizbullah liderlerini hedef almaya da devam etti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail ordusu tarafından Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırılara roketlerle karşılık veriyor ancak şimdiye kaar büyük bir hasar bilgisi geçilmedi. Lübnan'da İsrail bombardımanından ötürü yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülke içindeki göçler devam ederken Suriye'ye on binlerce kişinin geçtiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading