Yandex Metrica

Tüm dünya önünde insani kriz yaşanıyor: Gazze'deki temiz suya erişim sıkıntısı birçok hastalığı tetikledi!

Tüm dünya önünde insani kriz yaşanıyor: Gazze'deki temiz suya erişim sıkıntısı birçok hastalığı tetikledi!

Şehrin alt yapısında meydana gelen tahrip, Filistinlilerin en temel ihtiyacı olan temiz suya ulaşmasında zorluk yaşatıyor. Bu da beraberinde birçok hastalığı tetikliyor.  

Dünya

04.07.2024, 17:53

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 953 Filistinli öldü, 87 bin 266 kişi yaralandı. Şehrin alt yapısını da tahrip eden İsrail yüzünden insanlar en temel ihtiyaçlara ulaşmakta zorluk çekiyor.

İkiye ayrıldılar: F-22 Raptor emekli mi olacak, modernize mi edilecek? İkiye ayrıldılar: F-22 Raptor emekli mi olacak, modernize mi edilecek? Haberi Görüntüle

TEMİZ SUYA ULAŞILAMIYOR

UNRWA'nın (Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı) yaptığı açıklamada "Gazze'de her gün sadece ekmek ve su bulmak için mücadele günü" ifadesine yer verdi.

"Gazze'de temiz suya erişimin bir ölüm kalım meselesi haline geldiği" kaydedilen açıklamada, "temiz suyun olmaması halinde daha fazla insanın yoksulluk ve hastalık nedeniyle öleceği" uyarısında bulunuldu.

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading