Sitede Ara

Tüm dünya tehlikede: İstihbarattan kritik uyarı: Nükleer altyapıları vuracaklar!

Tüm dünya tehlikede: İstihbarattan kritik uyarı: Nükleer altyapıları vuracaklar!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sybiha, kış yaklaşırken Rus saldırılarının nükleer santrallerin dağıtım ağlarının yanı sıra iletim trafo merkezlerini de hedef alabileceğini söyledi.

Dünya

22.09.2024, 23:13

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sybiha Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın kış yaklaşırken Ukrayna'nın nükleer altyapısına saldırı planladığını söyledi. 

Kurtulmuş Moskova'dan dünyaya seslendi: Bu şekliyle devam etmesi mümkün değil Kurtulmuş Moskova'dan dünyaya seslendi: Bu şekliyle devam etmesi mümkün değil Haberi Görüntüle

NÜKLEER ALTYAPILARI VURACAKLAR

Moskova özellikle nükleer santrallerin dağıtım ağlarının yanı sıra iletim trafo merkezlerini de hedef alacak. Ukraynalı bakan X'deki gönderisinde bu kadar çok tesisin "nükleer enerji kaynaklarının güvenliği ve düzgün işleyişi için vazgeçilmez" olduğu konusunda ısrar etti.

Andriy Sybiha, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı IAEA'yı Ukrayna nükleer tesislerinde kalıcı bir izleme misyonu kurma çağrısında bulundu.

Kiev, bu grevlerin hazırlandığına inanmanın nedenleri hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Moskova ise sessiz kaldı. Rusya, savaşın başlangıcından bu yana sürekli olarak Ukrayna'nın elektrik şebekesini hedef alarak ülkedeki termik santrallerin çoğuna zarar verdi veya yok etti. 

Lübnan sınır hattında tansiyon yüksek: İsrail Hizbullah’ın yeni bir 7 Ekim planladığını iddia etti! Lübnan sınır hattında tansiyon yüksek: İsrail Hizbullah’ın yeni bir 7... Haberi Görüntüle

KIŞ ZORLU GEÇECEK

Halihazırda birçok baraj hedef alındı, ancak Mart 2022'nin başlarında Zaporojya nükleer santralinin kontrolü için verilen savaş sırasında bile hiçbir saldırı doğrudan nükleer altyapıyı hedef almadı. Öte yandan iki kamp birbirini santralin çevresini bombalamakla suçladı, bu da nükleer bir kazaya yol açabilecek bir arızaya yol açma riskiyle çok sayıda elektrik kesintisine neden oldu.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın bir raporuna göre ülke elektrik üretim kapasitesinin üçte ikisinden fazlasını kaybederken, Ukraynalılar özellikle zorlu bir kıştan korkuyor. Buna, Kiev kuvvetlerinin doğuda, özellikle de Rusların önemli bir lojistik düğüm noktası olan Pokrovsk'a doğru ilerlediği Donbass'ta karşılaştığı zorluklar da ekleniyor. 

Ukrayna, askeri açıdan kontrolü yeniden ele geçirmek amacıyla uzun süredir Batılı müttefiklerinden Rusya topraklarının derinliklerindeki askeri hedefleri vurmak için uzun menzilli silahlar kullanma izni talep ediyordu. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading