Sitede Ara

Türk casus İHA'ları bizi izliyor! Yunan'da AKSUNGUR tedirginliği! Burada ama onu bulamıyoruz

Türk casus İHA'ları bizi izliyor! Yunan'da AKSUNGUR tedirginliği! Burada ama onu bulamıyoruz

"Türk İHA'ları Atina'da neyi gözetliyor?" başlığı ile okuyucularının karşısına çıkan Yunanistan merkezli To Vima gazetesi, "Türk casus uçaklarının ve insansız hava araçlarının (özellikle Aksungur) uçuş planlarını sunmadan, günlük ihlaller yaparak Atina'nın uçuş bilgi bölgesine(FIR) giriyor" ifadelerini kullandı.

Dünya

06.10.2024, 18:40

Yunan medyası, "Ocak 2024'ten bu yana Türk hava varlıklarının casusluk yapmak amacıyla Ege Denizi'nde uçmadığı bir gün bile geçmedi. Aksungur'un Attika'nın yandığı ve mevcut tüm hava kuvvetleri filolarının yangın cephesinde faaliyet gösterdiği günlerde güneydoğu Ege'ye döndüğünü düşünün. Yine de, bu vakalarda olduğu gibi, onu tanımlamak ve teşhis etmek için savaş uçaklarımızı kullandı." dedi.

Mutant Buzağı çiftlik sahiplerini şaşkına çevirdi: 400 Milyonda bir gören olay Mutant Buzağı çiftlik sahiplerini şaşkına çevirdi: 400 Milyonda bir gören... Haberi Görüntüle

TÜRK CASUS İHA'LARI ATINA'DA

Haberine devam eden To Vima gazetesi, "Türkiye'nin jetleri (şu anda) adalar üzerinde uçmayı durdurmuş ve ulusal hava sahası ihlal edilmiş ve Güven Artırıcı Önlemler hakkında tartışmalar başlamış olsa da, Türk casus uçakları yüksek irtifada uçuyor ve görünüşe göre adalarda ve Ege Denizi'nde neler olduğunu kaydediyor" ifadelerini kullandı.

To Vima tarafından toplanan verilere göre, 2024'ün başından bugüne (Eylül sonu), Atina FIR'ının 127 ihlali kaydedildi belirtilirken, çoğu (39) Eylül ayında ve 29'u Ağustos ayında olmak üzere "Toplamda, yılın başından bu yana, 98 insansız hava aracı ve pervaneli casus uçakları, uçuş planları sunmadan Atina FIR'a yasadışı bir şekilde girdi." denildi.

Milli bayramlarda, dini bayramlarda ve hatta hafta sonları bile Türk uçakları Yunan sınırlarını ihlal ediyor ediyen To Vima, "Daha dün, 5 Ekim Cumartesi günü, bir Türk İHA'sı Güneydoğu Ege'de Atina FIR'ı ihlal ederek bir uçuş yaptı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kabuller: Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Türkevi'ne geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kabuller: Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Türkevi'ne... Haberi Görüntüle

TÜRKLER EGE'DE NEYİ GÖZETLİYOR?

Türkler, Yunan silahlı kuvvetlerinin, Donanmanın Kızıldeniz'de Husilere karşı faaliyet gösteren fırkateynleri tarafından karada başarıyla test edilen anti-drone sistemleri edindiğinin farkında diyen To Vima şöyle devam etti;

"Buna ek olarak, Yunan Pentagon'un, sofistike Aksungur insansız hava aracının Eylül 2022'de Sisam ve Midilli'de ABD yapımı M-117'leri fotoğraflamak ve test etmek için de kullanıldığına dair ciddi şüpheleri var.

İtalyan gemisinin kablo döşediği ve nihayet Ege'deki göçmen akışına "baktığı" sırada Türk casus uçaklarının da Kasos'a gönderildiği bildirildi."

Ateş hattından kaçış! İşte Lübnan'daki vatandaşlarını tahliye etmeye başlayan ülkeler Ateş hattından kaçış! İşte Lübnan'daki vatandaşlarını tahliye etmeye başlayan ülkeler Haberi Görüntüle

FRANSIZ İHA'LARI ÇÖZÜM OLABİLECEK Mİ?

Atina, HAI tarafından geliştirilen anti-drone sistemlerinin yanı sıra ilk Fransız yapımı Patroller insansız hava araçlarını da teslim almaya hazırlanıyor diyen To Vima şöyle devam etti;

"Birkaç ay içinde, 2024'ün sonunda teslim edilmeleri bekleniyor ve Yunan silahlı kuvvetlerinin ve özellikle ordunun gözetleme yeteneklerini önemli ölçüde artıracak, büyük derinlikte yüksek çözünürlüklü görüntü, termal görüntüleme ve atış verileri sağlayacak."

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading