Yandex Metrica

Sitede Ara

Türk donanması Hint Okyanusu'na ilerliyor: Görevimiz korsan avı!

Türk donanması Hint Okyanusu'na ilerliyor: Görevimiz korsan avı!

Türk Donanması, Hint Okyanusu'nda Görev Başında Türk Donanması, uluslararası deniz güvenliğine önemli bir katkı sağlayacak yeni bir göreve daha başladı . 24 Temmuz'da Bahreyn'de düzenlenen törenlerle, Birleşik Deniz Kuvvetleri'nin (CMF) korsanlıkla mücadele odaklı 151. Birleşik Görev Gücü (CTF 151) komutasını Brezilya'dan devraldı. 

Dünya

25.07.2024, 18:24

Hint Okyanusu'ndaki deniz korsanlığına karşı mücadele eden uluslararası bir birlik olan CTF 151'in komutasını üstlenen Türkiye, bölgedeki deniz ticaretinin bolluğunu sağlamak ve seyrüsefer özgürlüğünün korunması konusunda önemli bir rol oynayacak.

Brezilya Donanması Tümamirali Antonio Braz de Souza, Birleşik Görev Gücü (CTF) 151'in komutasını, CMF komutanı Koramiral George Wikoff'un bakışları altında Türk Donanması Tümamirali Rüştü Sezer'e devretti.

Afrika ülkesinden dünyaya ders: İsrail'e silah taşıyan geminin kara sularına girişine izin yok Afrika ülkesinden dünyaya ders: İsrail'e silah taşıyan geminin kara sularına... Haberi Görüntüle

HİNT OKYANUSU'NA TÜRKİYE GÜVENCESİ

Braz de Souza'nın liderliğinde, CTF 151, çeşitli uluslardan varlıklar arasındaki birlikte çalışabilirliği artırmayı ve açık denizlerdeki yasadışı faaliyetleri caydırmayı amaçlayan 13 katılımcı ülkeyle beş başarılı Deniz Ortak Faaliyeti (SJA) ve bir Odaklı Harekât (Mare Liberum IV) gerçekleştirmişti. 

Görevi üstlenen Türk Donanması Tümamirali Rüştü Sezer, 5. Muhrip Tümen Komutanlığı'nda Komodor olarak görev yaptıktan sonra CTF'ye geldi. Bu komuta değişikliği, Türkiye'nin CTF 151'e yedinci kez komuta etmesi anlamına geliyor.

Törende açıklamalarda bulunan Sezer, "Ülkem Türkiye adına bu eşsiz görev gücünün komutasını almak ve Birleşik Deniz Kuvvetleri ailesinin bir parçası olmak benim için gerçekten bir onur ve büyük bir ayrıcalık. Küresel deniz ticareti korunmaya devam ediyor ve seyrüsefer özgürlüğü güvence altına alınmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Egzersiz yaparken felç kaldı! Yaptığı yanlış hareket kaderini değiştirdi! Egzersiz yaparken felç kaldı! Yaptığı yanlış hareket kaderini değiştirdi! Haberi Görüntüle

MSB'DEN AÇIKLAMA

MSB'den yapılan açıklamada, Birleşik Görev Kuvveti (CTF-151) komuta görevi devir tesliminin, Bahreyn'in başkenti Manama'da konuşlu Birleşik Deniz Kuvvetleri (Combined Maritime Forces-CMF) Karargahında Brezilya'dan devralındığı kaydedildi.

Açıklamada, CTF-151'in komutasının daha önce 6 kez Türkiye tarafından icra edildiği hatırlatılarak, 24 Temmuz 2024-22 Ocak 2025 tarihleri arasında ise 7'nci defa gerçekleştirileceği bildirildi.

Aylardır bekleyen İsrailli ailelere Netanyahu'dan itiraf: Ne anlaşması? Aylardır bekleyen İsrailli ailelere Netanyahu'dan itiraf: Ne anlaşması? Haberi Görüntüle

GÖREVİN TÜRKİYE'YE ETKİLERİ

Uluslararası prestij: Türkiye'nin bu tür uluslararası görevlerde yer alması, ülkenin deniz gücü ve uluslararası etkinliğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Bölgesel istikrar: Hint Okyanusu, dünyanın en önemli deniz ticaret yollarından biridir. Bu bölgede yaşanan herhangi bir güvenlik sorunu, küresel ekonomiyi olumsuz etkileyebilir. Türkiye'nin bu bölgede aktif olması, bölgesel istikrara katkısı olacak.

İş birliği ve dayanışma: CTF 151'e katılan ülkelerin sayısı ve çeşitliliği, uluslararası işbirliğinin arttığı bir kez daha ortaya çıkıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading