Yandex Metrica

Sitede Ara

Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın gücü komşularını endişelendiriyor

Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın gücü komşularını endişelendiriyor

Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki başarıları dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Son olarak "Türkiye'nin Donanma Genişlemesi Komşularında Endişe Yaratıyor" başlıklı bir analiz yayımlayan ABD merkezli Voice of America, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın attığı adımlara övgüler yağdırdı.

Dünya

11.09.2024, 16:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Türkiye'nin en gelişmiş denizaltısını, bir helikopter gemisini, yeni bir fırkateyni ve inşa aşamasında olan diğer savaş gemilerini hizmete sokarak Türkiye'nin deniz gücünü önemli ölçüde artırdı diyen  Voice of America "Bu adımlar, Erdoğan'ın Türk donanmasını Avrupa'nın en büyüklerinden biri haline getirme hedefinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Türkiye'nin Katar, Libya ve Somali gibi ülkelerde artan askeri varlığı da bu stratejinin bir yansıması olarak görülüyor." ifadelerini kullandı.

Fabrika çalışanları 200 arabaya el koydu: Audi Brüksel fabrikasında üretim durdu Fabrika çalışanları 200 arabaya el koydu: Audi Brüksel fabrikasında üretim... Haberi Görüntüle

"KATAR, LİBYA, SOMALİ..."

Habere devam eden ABD basını, "Türkiye'nin donanma genişlemesi, yalnızca ülke savunmasını değil, bölgesel ve denizaşırı operasyonları da kapsayan 'ileri savunma' anlayışının bir parçası olarak tanımlanıyor." yorumunu yaptı.

Katar, Libya ve Somali'deki askeri üsleri ile deniz anlaşmaları, bu genişleme stratejisinin bir uzantısı olarak öne çıkıyor diyen Voice of America "Türk yetkililer, bu hamlelerin büyüyen bölgesel tehditlere karşı bir önlem olduğunu ve NATO taahhütlerini desteklemek amacı taşıdığını belirtiyorlar. Ayrıca, bu modernizasyon sürecinin, petrol güvenliğine ve deniz ticaretinin serbest geçişine katkı sağladığı ifade ediliyor." dedi.

Boeing'in sorunlu uzay aracı Dünya'ya astronotsuz indi: Starliner dramı Boeing'in sorunlu uzay aracı Dünya'ya astronotsuz indi: Starliner dramı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE KORKUSU ARTTI

Türkiye'nin artan deniz gücünü değerlendiren ABD basını haberine şöyle devam etti;

"Ancak Türkiye'nin artan deniz gücü, özellikle Ege ve Akdeniz'de toprak anlaşmazlıkları yaşadığı Yunanistan ve İsrail gibi komşu ülkelerde endişelere yol açtı. Yunanistan, Türkiye'nin genişleyen donanması karşısında kendi deniz kuvvetlerini modernize etmeye çalışırken, İsrail de Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'ta insansız hava araçları (İHA) konuşlandırmasından rahatsız. Kuzey Kıbrıs'taki İHA üssü ve artan donanma varlığı, İsrail tarafından dikkate alınması gereken bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin donanma inşa faaliyetleri ve bölgedeki diğer ülkeler arasındaki silahlanma yarışı, analistlere göre bölgesel istikrarsızlık riskini artırıyor.

Türkiye'nin gemi inşa sanayisi, artan talebi karşılamak için tam kapasite çalışıyor. Ancak bu durum, Türkiye'nin komşularında daha fazla korku ve şüphe uyandırıyor. Analistlere göre, bölgedeki silahlanma yarışı tehlikeli bir kısır döngüye dönüşme riski taşıyor."

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading