Sitede Ara

Türk İHA'sı efsane oldu! O ülkeden Türkiye'ye TB2 teşekkürü: Minnettarız

Türk İHA'sı efsane oldu! O ülkeden Türkiye'ye TB2 teşekkürü: Minnettarız

Türk İHA'sı TB2'nin tarih yazdığı Ukrayna'dan Türkiye'ye teşekkür geldi. SAHA EXPO 2024'ün açılışında konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Ukrayna'daki en popüler isimlerden bir tanesinin Bayraktar olduğuna dikkati çekerek, "Rusya'nın saldırılarının ilk anından beri efsane olan TB2 ve diğer ürünlerle bizim askeri kapasitemize çok büyük katkı sundunuz. Bunun için sizlere minnet duyuyoruz" dedi.

Dünya

22.10.2024, 16:56

Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı başladı.

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul'un açılış törenine katılan Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha'ya altın işlemeli Ukrayna motifleri olan bir KIZILELMA maketi takdim edildi. 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha

İsrail'den İran'a misilleme! İsrail Güvenlik Kabinesi, İran'a saldırı için ne karar verdi? İsrail'den İran'a misilleme! İsrail Güvenlik Kabinesi, İran'a saldırı için ne... Haberi Görüntüle

TB2 BİR EFSANE

Kendisine verilen hediye sonrası açıklamalarda bulunan Sybiha, Türkiye'de olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, "Savaş halinde olan bir ülkenin bakanı olarak SAHA EXPO gibi bir etkinliğe katılmak çok önemli. Burası inovasyonun, teknolojinin ve ilerlemenin merkez üssü. SAHA EXPO, savunma sanayisi sektöründeki en büyük etkinliklerden biri" ifadelerini kullanı.

Sözlerine devam eden Sybiha, Ukrayna'daki en popüler isimlerden bir tanesinin Bayraktar olduğuna dikkati çekerek, "Rusya'nın saldırılarının ilk anından beri efsane olan TB2 ve diğer ürünlerle bizim askeri kapasitemize çok büyük katkı sundunuz. Bunun için sizlere minnet duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Yunanistan kıskaca alınıyor! Ankara'nın kamikaze dron hediyesi panik yarattı: Türkiye ipi sıkı tutuyor Yunanistan kıskaca alınıyor! Ankara'nın kamikaze dron hediyesi panik yarattı: Türkiye... Haberi Görüntüle

"BARIŞ İÇİN ORTAK ÇABA GEREKİYOR"

Ukrayna'da yaşanan savaşa dair ise Sybiha, "Biz müttefiklerimizin dayanışmasına ve desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü Ukrayna'da kapsayıcı bir barış için ortak bir çaba gerekiyor." dedi.

Sybiha, konuşmasının sonunda SAHA EXPO katılımcılarına Ukrayna pazarını daha yakından incelemelerini tavsiye etti.

Açılış töreni, Sybiha'nın konuşmasının ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading