Türkevi'ne niye ruhsat verdin soruşturması: New York Belediye Başkanı Eric Adams'a çirkin abluka

Türkevi'ne niye ruhsat verdin soruşturması: New York Belediye Başkanı Eric Adams'a çirkin abluka

Amerika'da yerleşik Yahudi-Ermeni lobisi, Türkiye'nin New York'taki diplomatik misyonu Türkevi'ni hedef aldı. Bir iddianame hazırlayan eyalet savcıları, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ı Ankara'dan rüşvet almakla suçluyor. Karalama kampanyası Amerika'daki FETÖ'cüler tarafından coşkuyla karşılandı. 

Dünya

27.09.2024, 15:38

Birleşmiş Milletler (BM) binasının karşısında yükselen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York seyahatlerinde konuklarını ağırladığı diplomatik merkez 'Türkevi', ABD'deki lobilerin yeni hedefi oldu. 

Federal savcılar "Manhattan'daki binanın tüm denetimlerden geçmesine niçin müsaade ettin?" diyerek New York Belediye Başkanı Eric Adams'ı 'rüşvet yemekle' suçluyor.

Savcıların hazırladığı iddianame, CIA kontrolündeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerini de heyecanlandırdı. FETÖ'nün bilinen isimleri, Adams'ı suçlayan iddianameden satırları sevinç içinde paylaştı. 

57 sayfalık iddianamede 2015-2024 yılları arasında Adams'ın rüşvet aldığı, dolandırıcılık yaptığı ve 2021-2022 döneminde en az bir Türk hükümet yetkilisinden kampanya bağışını kabul ettiği iddia ediliyor. 

New York Belediye Başkanı Eric Adams

İddianamede 'Promotör' olarak anılan bir Türk girişimcinin, Eric Adams'ın İstanbul'da Demet Sabancı'ya ait St. Regis Oteli'nde indirimli konaklamasını sağladığı ileri sürülüyor. 

Adams'ı 100 bin dolardan fazla 'bedava ödül kazanmakla' suçlayan New York savcıları, belediye başkanının aynı zamanda Türk Hava Yolları uçaklarıyla indirimli uçuşlar gerçekleştirdiğini belirtiyor. 

Adams ve arkadaşlarının Türkiye'de ücretsiz yemek yediklerinden de bahseden savcılık, Adams'ın 36 katlı Türkevi binasının denetimden geçmesi için New York İtfaiye Departmanı'nın gökdelenden sorumlu birimini yönlendirdiğini savundu. 

Savcılara göre, bir Türk yetkilinin Eric Adams'tan "FETÖ bağlantılı yapılardan uzak durun" ricası da suç kapsamına giriyor.

Skandala yol açmamak için savcılık, iddianamade direkt Fetullah Gülen'den bahsetmeyerek örgütü sadece "Brooklyn'deki bir toplum merkezi" olarak kodladı. Ancak oradaki Sheepshead Bay semtinin FETÖ'nün ABD'deki merkezlerinden biri olduğu biliniyor. 

Savcılar, Eric Adams'ın 1915'teki sözde 'Ermeni Soykırımı'ndan niçin bahsetmediğini de sorgulayarak bunu da suç kapsamına sokmaya çalıştı. İddianameye göre Adams'ın bu konuda herhangi bir yorum yapmayıp Türkleri 'soykırımla' suçlamaması, bir Türk yetkilinin ricasıyla olmuştu. 

5 kişiye mezar olmuştu! Titan Denizaltısı faciasının enkaz görüntüsü ilk kez paylaşıldı! 5 kişiye mezar olmuştu! Titan Denizaltısı faciasının enkaz görüntüsü ilk... Haberi Görüntüle

GOOGLE ŞİRKETİNİN ELEMANI DA SAHNEDE

ABD'de Ermeni ve Yahudi lobilerinin organizasyonuyla bir kez daha Türkofobik kampanyaya dönüşen iddianame, siyonist Google'ın Türkiye'deki temsilcisi Gönenç Gürkaynak tarafından da Ankara'yı suçlayan ifadelerle pazarlanıyor. 

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında New York'ta bulunduğu sürede herkesin kendisine sözkonusu iddianameyi sorduğundan dem vuran Gürkaynak, iddianameye hızlıca baktıktan sonra fark ettiği şeyi şöyle açıkladı: "Hakikaten Türkiye bağlantısı olmayan tek sayfa yok gibi. New York Belediye Başkanı 20 yıl hapis yatabilir."

Google personeli Gönenç Gürkaynak sosyal medya hesabında haddini aşan ifadeler kullandı.

Amerikan şirketinin maaşlı elemanı Gürkaynak, daha sonra da Türk gazetecilerine şu ifadelerle gazetecilik öğretmeye kalktı:

"Bu iddianamedeki hususları Türkiye'de topluma raporlayacak gazeteci var mı, bu konunun Türkiye açısından Türkiye'deki cezai sonuçlarını takip edecek savcı var mı, bunları hep beraber göreceğiz."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading