Yandex Metrica

Türkiye, 13 yıl aradan sonra Arap Birliği toplantılarına dönüyor: Fransız medyası Mısır detayına dikkat çekti

Türkiye, 13 yıl aradan sonra Arap Birliği toplantılarına dönüyor: Fransız medyası Mısır detayına dikkat çekti

Türkiye'nin 13 yıl aradan sonra Arap Birliği toplantılarına katılma kararı dünya medyasında geniş yankı uyandırdı. Konuyu manşetine taşıyan Fransız merkezli MC-Doualiya, Mısır detayına dikkat çekti. Fransız basını, "Bu önemli adım, Ankara'nın Arap Birliği'ne yeniden entegre olma sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor." ifadelerini kullandı.

Dünya

10.09.2024, 10:54

Fransız merkezli MC-Doualiya gazetesinde yer alan haberde, "Türkiye, 13 yıl aradan sonra Arap Birliği toplantılarına yeniden katılıyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 10 Eylül 2024 tarihinde Kahire'de düzenlenecek 162. Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısına katılacağını duyurdu. Bu önemli adım, Ankara'nın Arap Birliği'ne yeniden entegre olma sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor." denildi.

Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de ortak oluyor Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de... Haberi Görüntüle

MISIR'IN ROLÜ

Türkiye'nin Arap Birliği toplantısına dönüşü, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'nin Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ardından gerçekleşti diyen Fransız basını, "El Sisi'nin ziyaretinin ardından, iki ülke arasındaki 12 yıllık diplomatik dondurmanın son bulması ve ilişkilerin yeniden başlaması yönünde önemli bir adım atıldı. Mısır'ın bu süreçteki rolü, Türkiye'nin Arap Birliği'ne katılımını desteklemek açısından kritik bir önem taşıyor." dedi.

Habere devam eden MC-Doualiya, "Mısır'ın diplomatik çabaları, Türkiye'nin Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile yürüttüğü görüşmelerde de görüldü. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın bu sürecin kolaylaştırılmasında Kahire'nin sağladığı desteği vurgulandı." yorumunu yaptı

Mega-tsunami şoku! 90 saniyede bir beşik gibi sallandı: 9 gün durmadan devam eden sarsıntının gizemi çözüldü Mega-tsunami şoku! 90 saniyede bir beşik gibi sallandı: 9 gün... Haberi Görüntüle

HAKAN FİDAN'IN KONUŞMASI

Hakan Fidan'ın toplantıda yapacağı konuşmada, Türk-Arap ilişkilerinin önemi vurgulanacak ve bölgesel konular, özellikle İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kanlı savaşı gibi meseleler ele alınacak diyen Fransız basını, "Fidan'ın konuşması, Türkiye'nin Arap dünyasındaki rolünü pekiştirme ve bölgesel sorunlara dair görüşlerini paylaşma fırsatı sunacak." dedi.

Ayrıca MC-Doualiya gazetesi, "Bu gelişmeler, Türkiye'nin Arap Birliği'ne dönüşünün, bölgesel diplomatik ilişkileri yeniden şekillendirme ve Türkiye'nin Arap dünyasıyla ilişkilerini güçlendirme çabalarının bir göstergesi olarak görülüyor. Mısır'ın bu süreçteki rolü, iki ülke arasındaki işbirliğini artırma açısından önemli bir faktör olarak öne çıkıyor." yorumunu yaptı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading