Yandex Metrica

Türkiye donanmasını Mavi Vatan doktrinine göre koordine ediyor! Yunan basınında dikkat çeken analiz: Ege'de denge bozuluyor

Türkiye donanmasını Mavi Vatan doktrinine göre koordine ediyor! Yunan basınında dikkat çeken analiz: Ege'de denge bozuluyor

Türkiye'nin attığı her adımı yakından takip eden Yunan medyası yine çarpıcı bir analize imza attı. Türkiye, donanmasını Mavi Vatan doktrinine göre koordine ediyor diyen Yunanistan merkezli HellasJournal, "Yunanistan, Ege'deki dengeyi kaybetmemek için hızlanmalı" ifadelerini kullandı.

Dünya

26.08.2024, 14:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü Piri Reis denizaltı intikal töreninde yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Yunan basını, "Türkiye'nin sahada Mavi Vatan doktrinini bütünüyle geliştirdi." yorumunu yaptı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki donanma farkını analiz eden Yunan medyası, "Türkiye, 21. yüzyıla yakışır bir donanma inşa etmenin yanı sıra , Türk filosunun geleceği üzerinde de çalışmaya başladı. Türkler, devlete ait tersanelerde uçaksavar kabiliyetine sahip yedi adet 7.000 tonluk destroyer inşa etmeyi hedefliyor." ifadelerini kullandı.

Habere devam eden HellasJournal, "Mevcut imkanlarla komşuda ana yüzey birimleri olarak 16 fırkateyn, sekiz MEKO 200, bir o kadar da Perry ile 10 Ada & Burak sınıfı korvet bulunuyor. Ancak Türkiye, MEKO tipi fırkateynlerin yapıldığı 1990 yılında inşa edilen gemilerin kabiliyetlerinden memnun değil. Türkler, Alman yapımı fırkateynlerin radar ve savaş sisteminden silah ve denizaltı savunma sistemlerine kadar neredeyse her şeyi değiştirecek gibi görünüyor." dedi.

Schengen uygulaması sona mı eriyor? Avrupa Birliği'nden yeni veto! Schengen uygulaması sona mı eriyor? Avrupa Birliği'nden yeni veto! Haberi Görüntüle

"TÜRK FİLOSU GELİŞİYOR"

2024 yılında yerli bir MEKO yükseltme programı yürütülüyor ve aynı zamanda tümü Türk donanmasına atandığında, yükseltilmemiş MEKO'lardan devralacak olan İstanbul sınıfı yeni yüzey birimlerinin inşasını da destekliyor diyen Yunan basını, "Bu yeni fırkateynlerin, "kopyala yapıştır" sistemleri üretse de teknolojik atılımlar gerçekleştiren Türk savunma sanayisinden gelen sistemlere sahip olduğunu belirtmekte fayda var." ifadelerini kullandı.

Türk filosunun eski Amerikan Perry'si de elektronik sistemlerde bir yükseltme programından geçti ve uçaksavar füze rampası eklendi diyerek habere devam eden HellasJournal şöyle devam etti;

"Türklerin halihazırda 40'tan fazla deniz silahı, 200'ün üzerinde gemisavar füzesi ve çoğu kısa menzilli olmak üzere 300'e yakın uçaksavar füzesi bulunduğunu da belirtmekte fayda var. Ankara, bunlarla, "topçuların" bile siyasi söylemini pratikte desteklemeye, Ege ve Güney Akdeniz'deki akıl dışı ve hukuk dışı iddialarını savunacağını gücüyle göstermeye özen gösteriyor.

Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum ilan etti. Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum... Haberi Görüntüle

"EGE'DE DENGELER BOZULUYOR"

Aynı zamanda Salamis deniz istasyonunda hiç kimse yukarıdaki olaylar ve sürekli değişen deniz gücü konusundaki endişelerini gizlemiyor.

Zaten askeri kaynaklar, "Reis" sınıfı denizaltılar için Hellasjournal'a, yakın zamanda radikal kararlar alınmazsa dengelerin sayısal ve niteliksel olarak değişeceğini, Türkiye lehine ve Yunanistan'ın belki de şu anda sahip olduğu tek güç çarpanını kaybedeceğini açıklamıştı.

Hükümet yetkililerinin ağırlıklı olarak ekonomi ve savunma harcamalarına ilişkin açıklamalarından elde edilen verilere göre, filodaki durumun durağan kalması, esasen MEKO tipi fırkateynlerin modernizasyonunun "takip edilmesi" ve entegrasyonun beklenmesi çok muhtemel. Filodaki üç doğrudan yabancı yatırımdan biri.

Donanma, hükümete filodaki durumu en ince ayrıntısına kadar anlatmış ve deniz gücünün korunmasına yönelik öneri-teklifi masaya yatırmıştır. Geriye kalan, on yıldır filoda hüküm süren "bataklık" rejimini aşmak için alınan yarım yamalak önlemler değil, siyasi kararlardır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading