Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye, Esad'ın normalleşme şartını kabul edecek mi? Lavrov'dan dikkat çeken sözler

Türkiye, Esad'ın normalleşme şartını kabul edecek mi? Lavrov'dan dikkat çeken sözler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; Türkiye'nin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın normalleşmek için öne sürdüğü, "Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi" şartını görüşmeyi kabul edeceğini ifade etti.  

Dünya

02.09.2024, 09:09

Suriye ile normalleşme adımları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Eylül ayında üçüncü bir ülkede bir araya geleceği konuşuluyordu ancak dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Esad'dan Türkiye ile normalleşme mesajı geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halk Meclisi'nde yaptığı açıklamada görüşmelerin başlatılması için Türkiye’nin Suriye’deki askeri güçlerini çekmesinin ön koşul olmadığını söyledi.

Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı Haberi Görüntüle

"ÖN KOŞUL ŞART DEĞİL"

Türkiye ile diplomatik ilişki kurma çabalarının sonuç vermediğini belirten Esad, "Türkiye ile ilişkilerimiz işgal ettiği ve teröristleri desteklediği için bozuldu; bunları çözmeden düzeltemeyiz. ⁠⁠Bazen Türk yetkililer Türk ordusunun çekilmesini ön koşul yaptığımız için görüşmelerin başlamadığını söylüyor, bu doğru değil.'' dedi.

Ukrayna'nın Kursk'taki işgali devam ediyor: 600'den fazla Rus askeri esir alındı Ukrayna'nın Kursk'taki işgali devam ediyor: 600'den fazla Rus askeri esir... Haberi Görüntüle

''UZLAŞMAMIZ LAZIM''

Türkiye bazı konularda uzlaşmaları gerektiğinin altını çizen Esad, "Türkiye mülteciler ve terör diyor; biz de Türk askerinin çekilmesi ve terör diyoruz. Bu konularda müzakere prosedürü için ilke ve çerçeve üzerinde uzlaşmamız lazım. ⁠⁠Bu ilkeleri yazılı olarak açıklayıp sonra görüşmelere başlayabilirizdedi. ifadelerini kullandı.

6. nesil savaş hayali suya düşebilir! Mikoyan-41 için şoke eden iddia: Çizim tahtasından hiç çıkmayabilir 6. nesil savaş hayali suya düşebilir! Mikoyan-41 için şoke eden... Haberi Görüntüle

"TÜRK ASKERİ ÇEKİLMELİ"

Müzakereler için güvenilecek bir referansa ihtiyaçlarının olduğunu belirten Esad, "Çözüm açık sözlü olmak ve kibri değil hatayı tespit etmektir. Gerçek nedenlerini göremediğimiz bir sorunu nasıl çözebiliriz? İlişkiyi yeniden tesis etmek için öncelikle bu ilişkinin bozulmasına neden olan sebeplerin ortadan kaldırılması gerekir ve biz hiçbir hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Herhangi bir müzakere sürecinin başarılı olması için güvenilecek bir referansa ihtiyacı vardır. Daha önceki toplantılarda sonuç alamamanın nedenlerinden biri de referans eksikliğidir. Suriye, Türk askerinin çekilmesi gerektiğini sürekli vurguluyor.'' şeklinde konuştu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi bir fırsat penceresi bulunuyor' Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye açıklaması: 'Sorunların çözümü için tarihi... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE ASKERLERİNİ ÇEKMEYE HAZIR"

TV kanalı Russia Today'e konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, Türkiye, Suriye ve İran'ın yakın gelecekte Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini görüşmek üzere bir toplantı daha yapmayı planladıklarını belirtti. Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekmeyi görüşmeye hazır olduğunu belirten Lavrov, "Türkler buna hazır ama henüz belirli parametreler üzerinde anlaşmaya varılmadı" dedi.

Almanya'da aşırı sağ yükseliyor! Nazilerden bu yana bir ilk! Alternatif Partisi ilk sıraya yerleşti Almanya'da aşırı sağ yükseliyor! Nazilerden bu yana bir ilk! Alternatif... Haberi Görüntüle

''TÜRKLER BUNA HAZIR AMA...''

"Geçen yıl hem savunma hem de dışişleri bakanlıkları ve özel kurumların katılımıyla toplantılar düzenlemek için büyük çaba sarf ettik.'' diyen Lavroc, ''Bu toplantıları Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yol açabilecek koşulları görüşmek için kullandık. Bu toplantılara Suriye, Türkiye, Rusya ve İran'dan temsilciler katıldı. Türkler buna hazır ama henüz belirli parametreler üzerinde anlaşmaya varılmadı. Mültecilerin geri dönüşü, Türk birliklerinin varlığını gereksiz kılacak terör tehdidini bastırmak için gerekli önlemler hakkında konuşuyoruz. Tüm bunlar üzerinde çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

Katliama giderken yere çakıldı! İsrail helikopteri Gazze’de düştü: Ölü ve yaralılar var Katliama giderken yere çakıldı! İsrail helikopteri Gazze’de düştü: Ölü ve... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Ankara-Şam ilişkilerindeki 'normalleşme' sürecine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi öyle bir noktaya geldik ki Beşar Esad şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik ki biz Esad ile ailece görüşüyorduk."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading