Türkiye hipersonik yarışta: TAYFUN füzesi mach 5.5 hıza ulaşacak

Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki adımları dünya medyasının manşetlerini süslemeye devam ediyor. Son olarak İsrail merkezli Israel Defense gazetesi 'Türkiye hipersonik yarışta' başlıklı haberinde, "TAYFUN füzesi mach 5.5 hıza ulaşacak" ifadelerini kullandı.

Dünya

03.10.2024, 17:47

Türkiye, hipersonik silah teknolojilerinde devrim niteliğinde bir adım atıyor diyen İsrail basını, "Türk füze üreticisi ROKETSAN, TAYFUN kısa menzilli balistik füzesinin hipersonik versiyonunu geliştirmeye başladı. Yeni füzenin Mach 5.5 hıza ulaşması bekleniyor ve bu gelişme, Türkiye'yi hipersonik teknolojilere sahip sayılı ülkeler arasına yerleştiriyor." dedi.

Hayfa alev alev: Katil İsrail'e sert misilleme! Hizbullah'tan İntikam çığlıkları Hayfa alev alev: Katil İsrail'e sert misilleme! Hizbullah'tan İntikam çığlıkları Haberi Görüntüle

"HİPERSONİK GÜÇLER ARASINA KATILACAK"

Habere devam eden Israel Defense, "Dünya genelinde büyük güçlerin üzerinde çalıştığı hipersonik silahlar, Mach 5'i aşan hızlarıyla biliniyor ve modern savaş alanında devrim yaratma potansiyeline sahip. Özellikle mevcut hava savunma sistemlerinden kaçabilme yetenekleri ile dikkat çeken bu silahlar, askeri stratejilerde büyük bir değişim yaratıyor. Türkiye'nin hipersonik TAYFUN füzesinin de bu özelliklere sahip olması, ülkenin savunma kapasitesini ciddi ölçüde artıracak." yorumunu yaptı.

TAYFUN füzesinin standart versiyonu, 300 ila 1.000 km menzil içinde etkili bir şekilde hedefleri vurabiliyor diyerek habere devam eden Israel Defense, "Hipersonik versiyonunun ise daha uzun menzile ve geliştirilmiş öldürücülük kapasitesine sahip olacağı tahmin ediliyor. ROKETSAN henüz bu yeni füzenin manevra kabiliyetleri ve hava savunma sistemlerinden kaçma özellikleri hakkında detaylı bilgi vermemiş olsa da, Türkiye'nin hipersonik teknolojilerdeki ilerleyişi dikkat çekiyor." ifadelerini kullandı.

Kanlı plan deşifre oldu: İsrail'in hedefi Hizbullah değil tüm Lübnan halkıydı! Kanlı plan deşifre oldu: İsrail'in hedefi Hizbullah değil tüm Lübnan... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE DEVLER LİGİNDE

Bu gelişme, Türkiye'yi ABD, Çin ve Rusya gibi hipersonik silah geliştiren ülkelerle aynı ligde konumlandırıyor diyen İsrail basını, "Türkiye'nin savunma sanayindeki büyümesinin bir işareti olan bu hamle, ülkenin askeri ve teknolojik bağımsızlık yolundaki ilerleyişini güçlendiriyor." yorumunda bulundu.

İsrail medyası haberine, "ROKETSAN'ın liderliğiyle Türkiye, gelecekte hipersonik silah teknolojilerinde adından söz ettirecek ülkelerden biri olma yolunda hızla ilerliyor." diyerek devam etti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading