Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye ile Almanya arasında döner krizi: İsim değişebilir

Türkiye ile Almanya arasında döner krizi: İsim değişebilir

Almanya ile Türkiye arasında döner krizi devam ediyor. Türkiye, nisan ayında Avrupa Birliği'ne dönerin tescili için başvurmuştu. Ancak söz konusu başvuruya 11 itiraz geldi. İtiraz başvurusu yapanlar arasında Almanya Gıda ve Tarım Bakanlığı da var. Avrupa Komisyonu, son kararını 24 Eylül'e kadar verecek.  

Dünya

20.09.2024, 17:42

Almanya ile Türkiye arasında döner krizi gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor.

hatırlanacağı üzere Türkiye, dönerin Avrupa Birliği çatısı altında tescil edilmesi için nisan ayında başvuru yapmıştı.

Başvuru dosyası kesilen hayvanın yaşı, kullanılan baharat çeşitleri ve döner bıçağının uzunluğu gibi ayrıntılı bir tarif içeriyordu. Ancak Almanya’da döner, Avrupa Birliği'ne iletilen bu tariften farklı şekilde hazırlanıyor.

Bakanların uçağı arızalandı: Ankara'daki toplantı iptal edildi Bakanların uçağı arızalandı: Ankara'daki toplantı iptal edildi Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA HAYVANLAR KESİME ERKEN GÖNDERİLİYOR

Mesela, Almanya’da hayvanlar Türkiye’dekine göre daha erken kesime gönderiliyor. Uzmanlara göre; bir hayvana daha uzun süre bakmanın bile tek başına maliyetleri önemli ölçüde yüksek. Türkiye'nin tarifinde yer almadığı için Almanya'da çokça kullanılan sebzeler de artık dönerin içinde yer alamayacak.

Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA Uzayda mahsur kalan astronotlar tehlikede mi? NASA "tuhaf sesleri" açıkladı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN TESCİL BAŞVURUSUNA 11 İTİRAZ

Almanya'daki dönerciler bu sebeplerden dolayı Türkiye'nin adımına tepki gösteriyor. Türkiye'nin talebi Avrupa Birliği tarafından kabul edilirse dönerin Almanya'daki haliyle satılabilmesi için isim değişlikliğine gitmesi şart. Ayrıca Türkiye'nin tescil başvurusuna 11 itiraz geldi. İtiraz edenler arasında Almanya Gıda ve Tarım Bakanlığı da var. AB Komisyonu söz konusu 11 itirazın yerinde olup olmadığına 24 Eylül tarihine kadar karar verecek. Söz konusu itirazlar yerinde bulunursa Türkiye ve Almanya'nın uzlaşma sağlayabilmeleri için 6 ay süreleri olacak ve son sözü Avrupa Komisyonu söyleyecek.

YouTube'dan video izledi, ameliyat yaptı! 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti: Ülke bu skandalla çalkalanıyor YouTube'dan video izledi, ameliyat yaptı! 15 yaşındaki genç hayatını kaybetti:... Haberi Görüntüle

''HERKES KEBABI İSTEDİĞİ GİBİ HAZIRLAYIP YİYEBİLMELİ''

Almanya Gıda ve Tarım bakanı Cem Özdemir ise konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özdemir, "Herkes kebabı istediği gibi hazırlayıp yiyebilmeli. Bu konuda Ankara'dan direktif almaya gerek yok." ifadelerini kullandı. Almanya Otel ve Restoranlar Birliği de yaptığı yazılı açıklamada kebaptaki çeşitliliğin korunması gerektiğine dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading