Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye korkusundan yaptık! Miçotakis resmen itiraf etti: Savunma sanayisine yatırım yapmaya mecburuz

Türkiye korkusundan yaptık! Miçotakis resmen itiraf etti: Savunma sanayisine yatırım yapmaya mecburuz

Selanik'teki fuarda konuşan Yunan Başbakan, Türkiye ile önümüzdeki birkaç on yıl için sorunların çözülmüş olması halinde orduya yapılan yatırımların önemli bir kısmına ihtiyaç duymayacaklarını söyledi.  

Dünya

08.09.2024, 21:30

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bu yıl 88'incisi düzenlenen Uluslararası Selanik Fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Miçotakis, Türkiye ile ilgili soruyu, "Türkiye ile yakınlaşma sürecinin zorluklarının farkında olduğunu ancak durumu realist bir yaklaşım ile değerlendirdiğini ve olumlu gelişmelere odaklandığını" söyleyerek yanıtladı.

Cepheye taze kan! Kararname resmen imzalandı: 1,5 milyon yeni asker göreve başlayacak! Cepheye taze kan! Kararname resmen imzalandı: 1,5 milyon yeni asker... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN MAVİ VATAN DURUŞU

Türkiye'nin "Mavi Vatan"a ilişkin görüşlerinin değişmediğinin farkında olduğunu belirten Kiryakos Miçotakis, bu durumun, Ege ve Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarının belirlenmesindeki temel zorluk olduğunu savundu.

Yunan Başbakan, "Eğer Türkiye ile önümüzdeki birkaç on yıl için sorunlarımızı çözmüş olacağımızı düşünseydik, silahlı kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü artırmak için yaptığımız yatırımların önemli bir kısmına ihtiyaç duymazdık." diye konuştu.

Lübnan'daki dijital saldırıda MOSSAD parmağı! Patlayan cihazlarda 5 ay detayı Lübnan'daki dijital saldırıda MOSSAD parmağı! Patlayan cihazlarda 5 ay detayı Haberi Görüntüle

"YERLİ ÜRETİME GEÇMELİYİZ"

Ukrayna'daki savaşta bazen çok daha ucuz silah sistemlerinin çok daha verimli olduğunu gördüklerini aktaran Miçotakis, "Bu nedenle Savunma Bakanlığımızla birlikte Yunanistan'ın kendi inovasyonunun desteklenmesine önem veriyoruz." dedi.

Miçotakis, Savunma Bakanlığı ile hükümetin anti-dron sistemleri konusunda inovasyona ağırlık vermek istediğini dile getirerek, Yunanistan Silahlı Kuvvetlerine ait mevcut firkateynleri, üretilmesi halinde daha ekonomik olacak yerli üretim anti-dron sistemleriyle donatmak istediklerini kaydetti. Miçotakis, bu konuda iş dünyasının da desteğini beklediklerini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading