Türkiye savaş sebebi sayılır demişti: Yunanistan'dan itiraf geldi: Kritik dönemeçteyiz

Türkiye savaş sebebi sayılır demişti: Yunanistan'dan itiraf geldi: Kritik dönemeçteyiz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Atina ziyareti öncesi Yunanistan'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Türkiye ile kritik bir yol ayrımında olduklarını belirten Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Türkiye'nin savaş sebebi sayarız dediği 12 milden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Dünya

18.10.2024, 18:35

8 Kasım'da Atina'ya gidecek olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ziyareti Yunanistan'da şimdiden konuşulmaya başlandı. 

Ankara ile kritik bir yol ayrımında olduklarını belirten Yunan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis,  Olumlu atmosferin sürmesini hedeflediklerini ancak Yunanistan'ın temel ulusal çıkarlarının müzakere konusu olmadığını belirtti. Yerapetritis ayrıca, 12 mil hakkından da asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara-Atina hattında olumlu atmosferin sürmesi hedefi ile 8 Kasım'da Yunanistan'a gidecek, temaslarda bulunacak.

Robot süpürgeler hacklendi! Sahiplerine küfür ediyor, evcil hayvanlara saldırıyor! Robot süpürgeler hacklendi! Sahiplerine küfür ediyor, evcil hayvanlara saldırıyor! Haberi Görüntüle

"12 MİLDEN VAZGEÇMEYİZ"

Atina'daki kritik zirve öncesi açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ise ERT Radyosuna ilişkilerde temkinli bir ilerleme kaydedildiğini belirtti. Yunanistan'ın temel ulusal çıkarlarının müzakere konusu olmadığını tekrarladı.

Sözlerine devam eden Yerapetritis, kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge konusunda daha kapsamlı görüşmelere başlamak için bir çerçeve oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. 

Fakat kritik bir yol ayrımında olduklarını da sözlerine ekleyen Yerapetritis, 12 milden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Yunanistan her zamankinden daha güçlü ve güçlü olduğunuzda çok daha güçlü terimlerle konuşursunuz diyen Yunan bakan, "Türkiye ile önemli bir kavşaktayız" yorumunu yaptı.

Kısıtlamalar rağmen az sayıda Filistinli cuma namazını idrak etti! Kısıtlamalar rağmen az sayıda Filistinli cuma namazını idrak etti! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SAVAŞ SEBEBİ İLAN ETMİŞTİ

Türkiye ise sorunun uluslararası hukukla çözüleceğini belirtiyor. Fakat Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarma girişimlerine de karşı olduğunun altını çiziyor.

Türkiye 1976'da bu kararı savaş sebebi sayacağını açıkladı. Atina bu açıklamalarıyla zaman zaman bölgede tansiyonu yükseltiyor. Atina'nın karasularını 12 deniz miline çıkarması Ege'de çıkar dengelerini Türkiye'nin aleyhine neden olacak.

Atina'nın bu ısrarını sebebi Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de dar bir deniz alanına sıkıştırarak bölgedeki zengin enerji kaynaklarından mahrum etmek. Türkiye ise her fırsatta bu adımın karşısında olduklarını vurguluyor.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading