Sitede Ara

Türkiye uzun zamandır bu ziyareti bekliyordu: Çin Devlet Başkanı Cinping, Türkiye'ye geliyor

Türkiye uzun zamandır bu ziyareti bekliyordu: Çin Devlet Başkanı Cinping, Türkiye'ye geliyor

Moskova dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Cinping'in Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Erdoğan, "Çin Devlet Başkanı Xi Jinping bize bir ziyaret gerçekleştirecek, ardından da biz kendilerine bir ziyaret yapacağız" ifadelerini kullandı.

Dünya

25.10.2024, 14:41

Çinli otomotiv devlerinin peş peşe Türkiye'ye yatırım yapması ile birlikte iki ülke arasında güçlenen iş birliriği Çin Devlet Başkanı Cinping'in Türkiye'ye ziyareti ile başka bir boyuta yükselecek. Hatırlanacağı üzere BYD'nin açtığı yatırım kapısına Chery ve MG'den de yatırım sinyali gelmişti. 

Zelenski'nin Zafer Planı! 5 madde ve 3 gizli ekten oluşuyor: ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya ile paylaşıldı Zelenski'nin Zafer Planı! 5 madde ve 3 gizli ekten oluşuyor:... Haberi Görüntüle

Şİ CİNPİNG TÜRKİYE'YE GELİYOR

Çinli şirketlerden peş peşe gelen yatırım hamleleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Cinping'in Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceği bildirdi. BRICS zirvesi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Türkiye'ye ziyarette bulunacağını ardından kendilerinin de Çin'e gideceğini duyurdu.

"Ankara-Pekin ilişkileriyle ilgili vizyon nedir? Ben Nisan'da gittiğimde Çinli yetkililer 'Biz Sayın Cumhurbaşkanını ülkemize bekliyoruz' demişlerdi. Nereye doğru evrilecek Çin'le ilişkimiz?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Cinping'in Türkiye'ye geleceğini duyurdu. 

Bu iPhone peynir ekmek gibi satılacak! Apple en ucuz iPhone için düğmeye bastı: Kapış kapış gidecek Bu iPhone peynir ekmek gibi satılacak! Apple en ucuz iPhone... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İADE-İ ZİYARET YAPACAK

Sözlerine devam eden Erdoğan, "Çin ile geçmişten bugüne uzanan bağlarımız bulunuyor. Birbirlerini etkileyerek gelişmiş iki büyük uygarlığın mirasçılarıyız. İlişkilerimizi bu bağlar üzerine inşa ediyor, köklü yeni bağlar oluşturmak için çalışıyoruz. Çin dünya siyasetinde de ticaretinde de son derece etkin bir ülke. Stratejik ortaklık düzeyindeki ilişkilerimizi geliştirmek için yeni adımlar atabiliriz." ifadelerini kullandı.

Çinli dostlarımızla ikili ticaret hacminin artırılmasından, yatırım potansiyellerine kadar birçok başlığı zaman zaman ele alıyoruz diyerek sözlerine devam eden Erdoğan, "Biz Çin'den yakın zamanda bir ziyaret bekliyoruz. Ondan sonra da biz iade-i ziyareti yaparız. Sanıyorum bu çok uzun bir zaman almayacak. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping bize bir ziyaret gerçekleştirecek, ardından da biz kendilerine bir ziyaret yapacağız" ifadelerini kullandı.

IKBY Başbakanı Barzani'den Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek: 'PKK’nın varlığı bu savaşın nedenidir' IKBY Başbakanı Barzani'den Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek: 'PKK’nın varlığı... Haberi Görüntüle

ZİYARET UZUN ZAMANDIR BEKLENİYORDU

Öte yandan Çinli otomobil devi BYD ile imzalanan 1 milyar dolarlık ticaret anlaşması, yine Çinli otomobil devleri MG ve Chery'nin yatırım sinyalleri  Çin Devlet Başkanı Cinping'in Türkiye'ye ziyaretini kaçınılmaz kılmıştı. İki ülke arasında genişleyen ticaret adımları Cinping'in Türkiye ziyareti ile daha geniş bir ortama yayılması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading