Yandex Metrica

Türkiye'den dost ülkeye taziye mesajı: Alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Türkiye'den dost ülkeye taziye mesajı: Alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı Nijer'de 20 askerin öldürüldüğü saldırı hakkında açıklama yayınladı. Taziye mesajı paylaşan Dışişleri Bakanlığı, 'Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, Nijer halkına taziyelerimizi sunuyoruz.' ifadelerini kullandı.  

Dünya

27.06.2024, 00:31

Afrika ülkelerinden Nijerya'da yapılan silahlı saldırıda 20'yi askerin hayatını kaybettiği açıklandı. 

Dışişleri Bakanlığı, saldırı sonucu askerlerini kaybeden Nijer'e taziye dileklerini iletti. Türkiye, Burkina Faso sınırı yakınında bulunan Tillaberi bölgesindeki Tassia köyünde dün düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Nijer'in Tillaberi bölgesinde dün gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda çok sayıda can kaybı olduğu ve yaralılar bulunduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyor; hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, Nijer halkına taziyelerimizi sunuyoruz."

403 milyon dolarlık fiyasko: 40.000 feette camı aniden çatladı 403 milyon dolarlık fiyasko: 40.000 feette camı aniden çatladı Haberi Görüntüle

NİJER'DE ASKERİ BİRLİĞE PUSU

Nijerya ordusuna bağlı bir birlik terörist bir grup tarafından pusuya düşürüldü. Geçtiğimiz gün Burkina Faso sınırı yakınındaki Tillaberi bölgesinde yer alan Tassia köyünde konuşlu askeri birlik, kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Olayda 20 asker hayatını kaybetti, 9 asker de yaralandı. Saldırı sonrası başlatılan operasyonda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Kanada'dan İran'ı kızdıracak karar: Devrim Muhafızları terör örgütleri listesine alındı Kanada'dan İran'ı kızdıracak karar: Devrim Muhafızları terör örgütleri listesine alındı Haberi Görüntüle

ÜLKEDE 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Saldırıda hayatını kaybeden askerler nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi.

En kanlı saldırıları o planladı! 'En acımasız' çetenin lideri Teksas'ta yakalandı! En kanlı saldırıları o planladı! 'En acımasız' çetenin lideri Teksas'ta... Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN YOĞUN SALDIRILARINA MARUZ KALIYOR

Tillaberi, "3 ülke sınırı" olarak bilinen Nijer, Mali ve Burkina Faso'nun ortak paylaştığı sınır hattında yer alıyor. Söz konusu sınır hattı, El Kaide ve DEAŞ bağlantılı terörist grupların sık sık saldırısına uğruyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading