Yandex Metrica

Türkiye'den ŞİÖ üyelerine öneri: 'Birlikte çalışarak mega şebeke inşa edebiliriz'

Türkiye'den ŞİÖ üyelerine öneri: 'Birlikte çalışarak mega şebeke inşa edebiliriz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Tüm ŞİÖ ülkeleri, iyi entegre edilmiş bir mega şebekenin yanı sıra kapsamlı bir elektrikli araç şarj ağı kurmak için birlikte çalışabilir. Komşularımız Gürcistan, Azerbaycan, İran, Bulgaristan ve Yunanistan ile bölgelerimizin enterkonneksiyon kapasitelerini arttırmak için halihazırda çalışıyoruz. ŞİÖ çatısı altında bu mega şebeke üzerinde çalışacak teknik düzeyde bir çalışma grubu kurulmasını öneriyorum." dedi.

Dünya

21.06.2024, 23:56

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şangay İşbirliği Örgütü Enerji Bakanları Toplantısı'na video konferans yöntemiyle katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji dönüşümünün ancak ciddi yatırımlarla ve küresel düzeydeki işbirlikleriyle başarılabileceğinin altını çizdi. Türkiye'nin net sıfır emisyon hedefine 2053'te ulaşmak için çaba sarf ettiğini belirten Bakan Bayraktar, altyapının önemine değimdi. Bayraktar, iletim hatları olmadan başarılı bir enerji dönüşümünün mümkün olmadığını dile getirerek "Türkiye'de, enerji güvenliğinden ödün vermeden ulusal enerji stratejimiz doğrultusunda önümüzdeki 12 yıl içinde 60 gigavat güneş ve rüzgar enerjisi ekleyebilmemizi sağlayacak bir şebeke inşa etmeyi hedefliyoruz." dedi.

TikTok'tan Amerika'ya misilleme! Çinli şirketten seçim öncesi Biden yönetimine ağır darbe! TikTok'tan Amerika'ya misilleme! Çinli şirketten seçim öncesi Biden yönetimine ağır... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN TEKLİF

Hükümetlerin ortak altyapı projeleri için işbirliği yapmasının gerekliliğine vurgu yapan Bakan Bayraktar, bu çerçevede tüm ŞİÖ ülkelerinin iyi entegre edilmiş bir mega şebekenin yanı sıra kapsamlı bir elektrikli araç şarj ağı kurmak için birlikte çalışabileceğini söyledi. "Komşularımız Gürcistan, Azerbaycan, İran, Bulgaristan ve Yunanistan ile bölgelerimizin enterkonneksiyon kapasitelerini arttırmak için halihazırda çalışıyoruz. ŞİÖ çatısı altında bu mega şebeke üzerinde çalışacak teknik düzeyde bir çalışma grubu kurulmasını öneriyorum. Amacımız, bölgeler arasında kaynakları etkin bir şekilde kullanan ve ülkeler arasında elektriği etkin bir şekilde ileten bölgesel olarak birleştirilmiş piyasalar oluşturmak olmalı." diyen Bakan Bayraktar, bu teklifin üye devletler tarafından onaylanması halinde ilk teknik toplantının 2025'in ilkbaharında Türkiye'de yapılabileceğini belirtti.

Alparslan Bayraktar ayrıca enerji dönüşüm teknolojilerine de değinerek Türkiye de dahil olmak üzere üye ülkelerin bu teknolojilere yatırım yaptığını, uluslararası bir işbirliğiyle bu sektörün daha da geliştirilmesi ve küresel olarak daha fazla pazara hitap edilmesi için büyük bir potansiyelin de bulunduğunu söyledi.

Aşırı sağ korkusu: Fransa'da erken genel seçimin ilk turu başladı: Macron'dan tehlikeli kumar Aşırı sağ korkusu: Fransa'da erken genel seçimin ilk turu başladı:... Haberi Görüntüle

ŞİÖ ENERJİ BAKANLARI TOPLANTISI

Kazakistan’ın başkenti Astana’da Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Enerji Bakanları Konseyinin 4. Toplantısı yapıldı.

ŞİÖ Dönem Başkanlığı kapsamında Kazakistan Enerji Bakanı Almasadam Satkaliyev’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya İran, Hindistan, Rusya, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Belarus’un enerji bakan ve bakan yardımcıları katıldı. Örgütün diyalog ortağı Türkiye’den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, toplantıya video konferansla iştirak etti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading