Sitede Ara

Türkiye'den Sırbistan'a dron fabrikası! Yunan basını böyle duyurdu: Türkler çıldırdı!

Türkiye'den Sırbistan'a dron fabrikası! Yunan basını böyle duyurdu: Türkler çıldırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yaptığı Balkan turu Yunan'da gündem olmaya devam ediyor. Son olarak Defence Point gazetesi, "Arnavutluk'a cami açan Erdoğan Sırbistan'da drone fabrikası açacak" iddiasında bulundu.

Dünya

20.10.2024, 16:18

Türkiye'nin Balkan adımlarından rahatsız olan Yunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan turunu mercek altına aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluğa açtığı camiyi ele alan Yunan basını, "Arnavutluk'taki Müslüman toplumu, doğru ya da yanlış, son derece tedirgin oldu, ama sonuçta İslam'a dair hiçbir şey aramızdan yoğun bir siyasi çalkantı olmadan geçmiyor... Yani, büyük bir dikkatle geçen bu duyurulu ziyaretin öncesinde, sırasında ve sonrasında. Erdoğan'ın Ulu Namazgiya Camii'ni tanıttığı ve Edi'nin bu toprakların İslam toplumuna ait olduğunu resmen duyurdu" ifadelerini kullandı.

Ancak Kosova'da aşırı İslamcılar ile aynı derecede aşırı olan Müslümanları Hıristiyanlığa Dönüştürme Hareketi arasında çalkantılı bir ideolojik mücadele devam ederken tartışmalar da kızıştı ve kızışmaya devam ediyor diyerek habere devam eden Yunan basını, "Bütün bunlar, Türkiye cumhurbaşkanının, birkaç gün sonra Arnavutluk'un halihazırda 3, Kosova'nın ise 5 adet satın aldığı " Bayraktar " insansız hava araçlarının ortak üretimine ilişkin anlaşmalar da dahil olmak üzere güçlü ekonomik anlaşmalar imzalayacağı Sırbistan ziyaretinden önce gerçekleşti." dedi.

İsrail'den Lübnan'a yeni bir hava saldırısı: Beyrut bombalanıyor İsrail'den Lübnan'a yeni bir hava saldırısı: Beyrut bombalanıyor Haberi Görüntüle

SIRBİSTAN'A İHA FABRİKASI AÇILACAK

Habere devam eden Yunan basını, "Sırp askeri endüstrisi, küresel ölçekte bile saygın görünen Türk askeri endüstrisine kıyasla bölgede iyi yeteneklere sahip olan tek endüstri olduğundan, Sırbistan insansız hava aracı fabrikasına sahip olacak. İnşaatından hem dini liderlere hem de çevrelerindeki işletmelere fayda sağlayan cami şeklinde bağışlarla kaldık." ifadelerini kullandı.

Artık Tiran'daki Ulu Cami'ye yapılan milyonlarca dolarlık yatırımın, başında yatırımcının fikir ve niyetlerini en iyi temsil eden bir Türk imamı ile taçlandırılması muhtemelen haklı olarak bekleniyordu diyen Yunan basını, "Belki de buna yatırım denilemez, çünkü yatırım kar amaçlıdır, oysa bu sadece 'manevi' bir yatırımdır." dedi.

Türk casus İHA'ları bizi izliyor! Yunan'da AKSUNGUR tedirginliği! Burada ama onu bulamıyoruz Türk casus İHA'ları bizi izliyor! Yunan'da AKSUNGUR tedirginliği! Burada ama... Haberi Görüntüle

ANKARA HEDEFİNE ULAŞIYOR

Bu, Tanrıya giden yolun Konstantinopolis'ten, daha doğrusu Ankara'dan geçtiği anlamına gelir diyen Yunan basını, "Türkiye'nin Balkanlar'da inşa etmekle suçladığı "yeşil kuşak" pratikte gerçeğe dönüşüyor ve daha küçük ölçekte de olsa Çin'in Avrupa'ya inşa ettiği "ipek yolu"na benziyor.

Açık dünya ve küreselleşmeden bahsederken yolları, köprüleri yapanları pek yargılayamayız. Bu "medeniyetler çatışmasında" güçlü olanların yanı sıra uyum sağlama becerisine sahip olanlar da hayatta kalacak. Güçlü değiliz ama gerektiği kadar uyum sağlayabiliyor muyuz? " dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading