Türkiye'nin boykot çıkışı Arap medyasında: İsrail'e yaptırım istiyor

Türkiye'nin boykot çıkışı Arap medyasında: İsrail'e yaptırım istiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bi yıldan fazla bir süredir Gazze'de soykırım işledikten sonra Lübnan'a da saldıran terör devleti İsrail'e 'boykot' çıkışı dünya ve Arap medyasında geniş yer buldu. 

Dünya

16.10.2024, 16:51

Türkiye, dünyanın gözü önünde eşi benzeri ggörülmemiş bir soykırıma imza atan ve Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren terör devleti İsrail'in durdurulması için doğrudan yaptırımı dünya gündemine taşıdı.

Mevcut tabloda sözün bittiğini belirtip İsrail'e karşı ikinci aşamaya geçilmesi çağrısında bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bunun ötesine geçmek için yaptırımlardan, uluslararası yasal eylemlerden başlayarak, İsrail'i ve İsrail'in destekçilerini her konuda, uluslararası forumlarda her alanda boykot etmekten başlayarak diğer araçları kullanmaya başlamamız gerekiyor. İkinci aşamaya geçmemiz gerekiyor" dedi.

Dünyaya çağrıda bulunan Bakan Fidan, Tel Aviv'in bedel ödemesinin altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Ankara'dan yaptığı çıkış, dünya ve Arap medyasında geniş yer buldu.

İsrail, Suriye'ye girdi! Tank mevzisi bile oluşturdu İsrail, Suriye'ye girdi! Tank mevzisi bile oluşturdu Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE, YAPTIRIM ÇAĞRISINDA BULUNDU''

El Arabiya ''Türkiye Gazze'deki katliam için İsrail'e karşı yaptırım çağrısında bulunuyor'' derken, Middle East Monitor ''Türkiye İsrail'e yaptırım istiyor'' başlığını tercih etti.

Şarkul Avsat'taki haberde Hakan Fidan'ın "İsrail'i boykot etmeliyiz. Artık hiçbir alanda destek almamalı" cümlesini öne çıkardı. En Nehar 'Türkiye'den İsrail'e 'yaptırım' uygulanması çağrısı' başlığını seçti.

Avrupa'da sigara ve elektronik Sigaraya açık alan yasağı gündemde! Artık açık alada sigara içilemeyecek... Avrupa'da sigara ve elektronik Sigaraya açık alan yasağı gündemde! Artık... Haberi Görüntüle

''YAPTIRIMLARLA BAŞLAMALIYIZ''

Uluslararası haber ajansı AFP Bakan Fidan'ın "Yaptırımlarla başlamalıyız" cümlesine yer verdi, Türkiye'nin son bir yılda İsrail'in Gazze'deki işgalini ve Lübnan'daki ölümcül saldırılarını öfkeli bir şekilde eleştirdiğini aktardı.

Al Jazeera ve diğer yayın organları Fidan'ın sözlerine yer verirken, İsrail'in muhtemel misillemesine daha sert bir yanıt vereceğini tekrarlayan İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'yi Türkiye'ye gönderiyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading