Yandex Metrica

Türkiye'nin Nijer hamlesi Yunanistan'ı titretti: Hedef biziz: Türkler nükleer silah yapıyor!

Türkiye'nin Nijer hamlesi Yunanistan'ı titretti: Hedef biziz: Türkler nükleer silah yapıyor!

Türkiye'nin Nijer'de uranyum arama çalışmalarına başlama ihtimali, Yunanları korkuttu. Dünya uranyum rezervinin yüzde 5'ine sahip olan Nijer ile Türk heyetinin görüşmesi Yunan gazetesi Pentapostagma'yı harekete geçirdi. Pentapostagma,Türkiye'nin nükleer silahlanma peşinde olduğunu iddia etti.

Dünya

21.07.2024, 20:01

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden olan Pentapostagma, Türkiye'den bir heyetin Nijer'in uranyum yataklarıyla alakalı görüşmek için Nijer'e gittiğini, Türkiye'nin bu hamlesinin 'Nükleer silah programı için hammadde arayışı' içerisinde olduğunu dile getirerek spekülasyonlara yol açtı.

Amerikalı ve Fransız sömürgeci askerleri topraklarından kovan Nijer yönetimi, ülkesini kalkındırmak için Türkiye ile sıcak temaslar içerisine girmesi, Yunanistan'ı panikletti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar'ın bulunduğu bir ekip, Nijer'in başkenti Niamey'de Nijer Başbakanı Ali Mahamane Lamine Zeine ile bir araya geldi.

Dünya uranyum rezervinin yüzde 5'ine sahip olan Nijer ile Türkiye'nin yakınlaşması, Yunan medyasını bir hayli korkutmuş durumda. Yunan medyası Türkiye'nin nükleer silah yaptığını, nükleer silah yapma girişiminde olduğunu dile getirerek 'Algı' çalışmaları yürütüyor.

Akkuyu NGS

ABD-Rusya atışması devam ediyor: Beyaz Saray'dan Putin'e uyarı geldi ABD-Rusya atışması devam ediyor: Beyaz Saray'dan Putin'e uyarı geldi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN NÜKLEER SANTRALİ VAR

Pentapostagma, Akkuyu Nükleer Santrali'ne vurgu yaparak bazı uzmanların bu nükleer santralin sadece elektrik üretmeyeceği, nükleer silah programı için de kullanılacağını iddia etti.

'Türk topraklarında Rusya tarafından inşa edilen Akkuyu'nun inşası ABD tarafından da oldukça yakından takip ediliyor ve engellenmeye çalışılıyor' ifadelerini dile getiren Pentapostagma, Türkiye'nin hedefinin Yunanistan olduğunu ve gizli bir şekilde nükleer silahlanma yarışına Türkiye'nin de dahil olduğunu dile getirdi.

120 milyon dolarlık zarar! Libya'da petrol ve gaz üretimi durdu 120 milyon dolarlık zarar! Libya'da petrol ve gaz üretimi durdu Haberi Görüntüle

TÜRK HEYETİNİN NİJER'E GİTMESİ YUNAN MEDYASINI PANİKLETTİ

Türkiye'den önemli bir heyetin Nijer'e gitmesi, Yunan basınını rahatsız etti. Yunan basını bu ziyaretin ardından 'Türkiye Nükleer Silahlanma Peşinde mi?' adlı haberinde Türkiye'de yapılan balistik füze, nükleer enerji santrali, Nijer'deki uranyumu değerlendiren bir takım iddiayı ortaya attı.

Pentapostagma, Türkiye'de balistik füze çalışmalarına vurgu yapaarak, ''Türkiye, son yıllarda yerli balistik füze geliştirme konusunda önemli ilerleme kaydetti. Bu füzeler nükleer savaş başlıkları taşımak için kullanılabilir ve bu durum bölgesel güç dengesini değiştirebilecek bir gelişme olarak görülüyor.'' ifadelerini kullandı.

ABD'nin Türkiye'nin nükleer silah silah edinmesine karşı çıktığını iddia eden Pentapostagma, ''BD, Türkiye'nin nükleer silah edinmesine karşı çıkıyor ve Akkuyu projesini engellemek için adımlar atıyor. ABD'nin bu tutumu, Türkiye ile olan ilişkileri de gerginleştirebilir.'' dedi.

Eski Rum bakandan 50 yıl sonra gelen itiraf: Türk çocukları öldürüldü Eski Rum bakandan 50 yıl sonra gelen itiraf: Türk çocukları... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE, URANYUM MU SATIN ALACAK?

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ankara’nın Akkuyu Nükleer Enerji Santrali için ihtiyaç duyulacak yakıt hammaddesi olan uranyumun Nijer’den satın alınmasına yönelik girişimlerde bulunduğu iddiasının asılsız olduğunu bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Akkuyu NGS Projesi için ihtiyaç duyulan uranyumun Nijer’den tedarik edilmesine yönelik Türkiye’nin girişimlerde bulunmasına ilişkin bazı medya kuruluşlarının iddiaları asılsızdır. Akkuyu NGS Projesi için ihtiyaç duyulan uranyumun Nijer’den tedarik edilmesine yönelik Türkiye’nin herhangi bir girişimi bulunmamaktadır.” ifadeleri yer aldı.

Afrika'da Bayraktar TB2 çılgınlığı: O ülke bir kez daha Türkiye'nin kapısını çalacak: Dev sipariş hazırlığı başladı Afrika'da Bayraktar TB2 çılgınlığı: O ülke bir kez daha Türkiye'nin... Haberi Görüntüle

URANYUM NERELERDE KULLANILIR?

Uranyumun kullanım alanları oldukça zengin ve etkileyicidir.

Kullanım alanları ise;

-Nükleer enerji santral yakıtı olarak,

- Uranil asetat analitik uygulamalarında,

- Zırh kaplama, gemi ve uçak yapımında,

- Seramiğe renk vermek amacıyla,

- Üretim reaktörlerinde, plütonyum hidrojen bombası yapımında,

- Nükleer patlayıcı yapımında kullanılabiliyor.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading