Yandex Metrica

Türkiye'nin tepkisi sonuç verdi: ABD, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de yapmayı planladığı sözde seçime karşı çıktı

Türkiye'nin tepkisi sonuç verdi: ABD, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de yapmayı planladığı sözde seçime karşı çıktı

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de yapacağını duyurduğu ancak ertelemek zorunda kaldığı sözde seçimlere ABD'den açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de işgal ettiği bölgelerde düzenlemeyi planladığı sözde seçim çağrısını bir kez daha desteklemedikleri bildirildi. 30 Mayıs'ta düzenlenen Efes-2024 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Terör örgütünün halk oylaması bahanesiyle ülkemizin ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik mütecaviz eylemlerini yakından takip ediyoruz. Daha önce de bu konudaki politikamızı çok net ortaya koyduk. Türkiye, güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir 'teröristan' kurmasına asla izin vermeyecektir." demişti.

Dünya

14.09.2024, 02:32

ABD Dışişleri Bakanlığından terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki sözde seçim planına itiraz geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yazılı bir açıklama yaparak ülkesinimn konuyla ilgili fikirlerini duyurdu. "ABD, kuzey ve doğu bölgeler dahil Suriye'de özgür, adil, şeffaf ve kapsayıcı seçimler düzenlemek için gerekli koşulların karşılanmadığını değerlendiriyor." ifadesini kullanan Miller, bu sebeple terör örgütünün sözde seçim planını desteklemediklerini bildirdi. Miller, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı doğrultusunda Suriye'de yapılacak tüm seçimlerin "özgür, adil, şeffaf ve kapsayıcı olması gerektiğini sürekli olarak dile getirdiğini" ifade ederek "Bu tür seçimler için koşullar şu anda kuzeyi ve doğusu da dahil olmak üzere Suriye'de karşılanmıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Filistin'in BM'ye sunduğu 'ilk' tasarı kabul edildi! İşgalci İsrail'e kötü haber Filistin'in BM'ye sunduğu 'ilk' tasarı kabul edildi! İşgalci İsrail'e kötü... Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/YPG'NİN SÖZDE SEÇİM PLANI

Terör örgütü Suriye'nin kuzeyinde ve doğusunda işgal ettiği bölgelerde haziran ayında bir sözde seçim yapmayı planladığını açıklamıştı. Buna karşı çıkan ilk ülke Türkiye olmuş, 30 Mayıs'ta düzenlenen Efes-2024 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü terör örgütünün Suriye uzantısı, bir 'teröristan' kurma hedefiyle bölge halkı üzerindeki baskısını, tehditlerini ve gayretlerini yoğunlaştırdı. Örgüte boyun eğmeyen ve haraç vermeyen insanların öz topraklarından sürülmesinden, çocuk asker kullanımına kadar her yola başvuruyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

Savaşı tırmandıracak talepler: İzin verin, uzun menzilli füzelerle vuralım! 6 bin asker kaybettiler Savaşı tırmandıracak talepler: İzin verin, uzun menzilli füzelerle vuralım! 6... Haberi Görüntüle

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN HALKOYLAMASI BAHANESİYLE DÜZENLEDİĞİ MÜTECAVİZ EYLEMLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Terör örgütü PKK/YPG'nin DEAŞ'la mücadele bahanesiyle bölgedeki varlığını sürdürdüğünü belirten Erdoğan, Türkiye'nin ve bölgenin sinsi bir planla hedef alındığını söylemişti. Erdoğan, "Terör örgütünün halk oylaması bahanesiyle ülkemizin ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik mütecaviz eylemlerini yakından takip ediyoruz. Daha önce de bu konudaki politikamızı çok net ortaya koyduk. Türkiye, güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir 'teröristan' kurmasına asla izin vermeyecektir. Oldubittiler karşısında daha evvel yapılması gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık, aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten yine çekinmeyiz." demişti.

Terör örgütü PKK/YPG, bunun üzerine haziran ayındaki sözde seçim planını iptal ederek, önce ağustos ve daha sonra da eylül ayına ertelemişti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading