Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'yi vuracağız demişlerdi: Asya ülkesi milyarlarca dolarlık savunma projesini onayladı!

Türkiye'yi vuracağız demişlerdi: Asya ülkesi milyarlarca dolarlık savunma projesini onayladı!

Son dönemlerde Türkiye'ye karşı tutumu ile dikkatleri çeken Asya ülkesi milyarlarca dolarlık savunma sanayi projesine onay verdi. 3. Dünya Savaşı'na hazırlık olarak nitelendirilen bu gelişme dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. 

Dünya

06.09.2024, 18:49

Türkiye'nin Batı komşusu Yunanistan ile birlikte Türkiye'nin Doğu Akdeniz duruşunu kaşıyan Hindistan'dan ezber bozan bir savunma hamlesi geldi.

Savunma sanayisine adımlarını sıklaştıran Asya ülkesi milyarlarca dolarlık projeye onay verdi. Hindistan, Savunma Bakanı Rajnath Singh'in liderliğinde silahlı kuvvetlerinin operasyonel kabiliyetlerini güçlendirmeye yönelik bir adım attı.

AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı Haberi Görüntüle

PROJE ONAYLANDI

Savunma Edinme Konseyi (DAC), 4 Eylül 2024 tarihinde, 17,37 milyar ABD doları tutarında on büyük sermaye edinim projesi için Gereklilik Kabulü (AoN) verdi. Yeni alımların yüzde 99'u yerli üretim araçlardan oluşuyor.

DAC'ın onayında öne çıkan en önemli hususlardan biri Hindistan Ordusu için Geleceğe Hazır Savaş Araçlarının (FRCV) satın alınmasıdır. FRCV, gelişmiş hareket kabiliyeti, her türlü araziye uyarlanabilirlik, çok katmanlı koruma sistemleri ve hassas ateş gücü özellikleriyle yeni nesil ana muharebe tanklarını temsil ediyor.

Gerçek zamanlı durumsal farkındalık için en son teknolojiyle donatılan FRCV'nin hem saldırı hem de savunma operasyonlarında Hint Ordusu'nun zırhlı yeteneklerini önemli ölçüde geliştirmesi bekleniyor.

FRCV'ye ek olarak DAC, Hava Savunma Atış Kontrol Radarlarının alımını da onayladı. Bu gelişmiş radarlar ordunun havadan gelen tehditleri tespit ve takip etme kabiliyetini geliştirirken hassas atış çözümleri de sunacak.

Katil meclisi karıştı: En büyük terörist İsrail'dir dedi yaka paça atıldı! Katil meclisi karıştı: En büyük terörist İsrail'dir dedi yaka paça... Haberi Görüntüle

KABUK DEĞİŞTİRECEK

Modernizasyon planının bir diğer önemli bileşeni de mekanize operasyonlar sırasında sahada onarım yapmak üzere arazi hareket kabiliyetine sahip gelişmiş onarım ekiplerinin (paletli) onaylanmasıdır. Armoured Vehicles Nigam Limited tarafından geliştirilen bu araçlar hem mekanize piyade taburlarını hem de zırhlı alayları destekleyerek zorlu ortamlarda operasyonel hazırlık sağlayacak.

Hindistan Sahil Güvenliği (ICG) de üç önemli satın alma teklifinin onaylanmasıyla önemli bir destek alacak. Bunlar arasında Dornier-228 uçakları, Yeni Nesil Hızlı Devriye Gemileri (NGFPV) ve Yeni Nesil Açık Deniz Devriye Gemileri (NGOPV) yer alıyor. Çok yönlülüğüyle bilinen Dornier-228 uçağı, ICG'nin gözetleme ve devriye yeteneklerini geliştirecektir. İleri teknoloji ile donatılmış NGFPV'ler ve NGOPV'ler ise Sahil Güvenlik'in uzun menzilli deniz operasyonları, arama ve kurtarma görevleri ve zorlu hava koşullarında afet yardım çalışmaları yürütmesini sağlayacak.

Bu alımlar Hindistan'ın savunma kuvvetlerini modernize ederken “Atmanirbhar Bharat” (kendi kendine yeten Hindistan) girişimi kapsamında yerli üretim kabiliyetlerini teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu projeler ilerledikçe, Hindistan'ın savunma altyapısı önemli bir dönüşüm geçirecek ve hem karada hem de denizde gelecekte karşılaşılacak zorluklara karşı hazırlıklı olunmasını sağlayacaktır.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

2

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading