Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'yi vuracaklar! TB2 SİHA'ları tek tek avlayacağız diyen ülke ile bir oldular: Ege'de savaş hazırlığı

Türkiye'yi vuracaklar! TB2 SİHA'ları tek tek avlayacağız diyen ülke ile bir oldular: Ege'de savaş hazırlığı

Dünyanın her yerinde Türkiye'yi vuracak silahları aramaya devam eden Yunanistan, Bayraktar TB2 SİHA'ları vurmakla tehdit eden Asya ülkesiyle bir dizi savunma sanayii anlaşmaları yaptı.

Dünya

15.07.2024, 11:50

Türkiye'nin Pakistan ve Maldivler'e ihraç ettiği TB2 SİHA'lardan rahatsız olan ve füze geliştirdiğini duyurup vurmakla tehdit eden Hindistan, Türkiye'nin yanı başına kadar geldi.

Türkiye'nin Mavi Vatan duruşundan rahatsız olan ve her fırsatta Türkiye'yi vuracak silahları tedarik etmenin yollarını arıyan Yunanistan ile Hindistan arasında savunma sanayi anlaşması imzalandı. İki ülke savunma sanayii ilişkilerinin güçlendirilmesi konularını masaya yatırdılar ve geleceğe yönelik iş birliği alanlarını konuştular.

Yunanistan Savunma Bakanlığı Milli Savunma ve Uluslararası İlişkiler Politikası Genel Müdürlüğü arafından geçtiğimiz günlerde Yeni Delhi’de (2-3 Temmuz) yapılan görüşmelerin merkezinde Yunanistan ile Hindistan arasındaki ikili ve savunma sanayii ilişkilerinin güçlendirilmesi yer aldı. Yunanistan’ı temsilen Genel Müdür Mihalis Spinellis katılırken, Hindistan adına Shri Vishwesh Negi katıldı.

ABD ve Fransa'yı kapı dışarı eden ülkeden Almanlar da kovuldu: Türk heyeti oraya çıkarma yapmıştı ABD ve Fransa'yı kapı dışarı eden ülkeden Almanlar da kovuldu:... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE TÜRKİYE İÇİN BİRLEŞTİ

Geniş çaplı olarak yapılan toplantıda ikili konuların yanı sıra Ukrayna savaşındaki son gelişmeler, İsrail’in Hamas’la çatışması ve Kızıldeniz’deki Husi faaliyetleriyle şekillenen Hint-Pasifik, Doğu Akdeniz, Ortadoğu ve Avrupa’daki jeostratejik güvenlik ortamı değerlendirildi.

Ayrıca, Yunanistan ile Hindistan arasında halihazırda mevcut eylemlerin koordinasyonu ve aynı zamanda ikili savunma ilişkilerinin daha da derinleştirilmesi için iki Savunma Bakanlığının aracı olacak Savunma İşbirliği Ortak Çalışma Grubunun (JWGDC) kurulması tartışıldı.

Toplantı öncesinde Yunan heyetine Hindistan Savunma Bakanlığı Savunma Tedarik Departmanı koordinasyonunda savunma malzemesi üreten Hint şirketlerinin bir sunumu yapılırken, Milli Savunma ve Uluslararası İlişkiler Politikası Genel Müdürü Mihalis Spinellis Hint Okyanusu Bilgi Füzyon Merkezi’ni (IFC-IOR) ziyaret etti. Kendisine merkez komutanı tarafından merkezin görevi ve eylemleri hakkında geniş bilgi verdiği.

Söz konusu istişareler, Hindistan Başbakanı’nın Yunanistan ziyareti (25 Ağustos 2023) ve Yunan mevkidaşı Kiriakos Miçotakis’in Hindistan’a (21-22 Şubat 2024) ziyareti sonrasında gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

2

1

3

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading