'Türkler bizi vuracak' bize yardım edin! Komşu Fransa'dan Rafale dilendi!

'Türkler bizi vuracak' bize yardım edin! Komşu Fransa'dan Rafale dilendi!

Türkiye korkusu Yunanistan'ı Fransa'nın kucağına itti! Ege'de artan gerilimler nedeniyle savaş jeti filosunu güçlendirmek isteyen Yunanistan, Fransa'dan 6 adet Rafale savaş uçağı daha talep etti.

Dünya

21.10.2024, 17:31

Yunanistan'ın Fransa'dan 6 adet savaş uçağı talep ettiğini duyuran Yunan basını, Yunan hükümeti ve Hava Kuvvetleri'nin Frasan'dan Rafale savaş uçağı alma konusunda mutabakata vardığını açıkladı. 

Yunanistan'ın yeni Rafale hamlesi ile 30 ileri Fransız savaş uçağına sahip olacağını açıklayan Yunan basını, Türk jetlerini bu hamle ile birlikte bir nebze olsun durdurabileceklerini ifade etti. 

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Ege'nin iki yakası arasında MEB ve kıta sahanlığının sınırlandırılması olasılığını araştırmak üzere 8 Kasım'da Atina'yı ziyaret etmesi bekleniyor diyen Yunan basını, "Ancak Ankara'dan gelen sinyaller anlamlı bir yaklaşım sergileme konusunda istekliliğe işaret etmiyor." yorumunu yaptı.

BM gözlem kulesi yıkıldı, Beyrut bombalar altında! Füzelerin yeni hedefi 'faizsiz finans kurumları' BM gözlem kulesi yıkıldı, Beyrut bombalar altında! Füzelerin yeni hedefi... Haberi Görüntüle

6 ADET RAFALE SİPARİŞİ

Türkiye, Yunan karasularının 12 deniz miline uzatılması, adaların askerden arındırılması gibi konularda kapsamlı bir tartışma arayışındadır ki biz bunları kabul etmediğimiz için elbette masaya bile girmek istemiyoruz diyen Yunan basını, "Aynı zamanda komşularımız şu anda 40 Eurofighter savaş uçağı ve modern Meteor füzesi alma olasılığını değerlendiriyor ve Rafales ile kazandığımız avantajı dengelemeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Rum tarafının kaygısı, Türk Eurofighters'ın ikmalinin tamamlanması halinde Yunanistan'ın mevcut hava üstünlüğünün azalabileceği yönünde diyen Yunan basını, "Bu kapsamda Hava Kuvvetleri, bu uçaklarla iki tam filo oluşturmak amacıyla hükümete 6 adet daha Rafales satın alınmasını önerdi." dedi.

Habere devam eden Yunanistan merkezli News Beast, "Yeni avcı uçaklarının satın alınmasının ardındaki strateji aynı zamanda eski (aynı zamanda Fransız) Mirage 2000-5'in planlanan aşamalı olarak kullanımdan kaldırılmasıyla da bağlantılı. Rafales, SCALP seyir füzeleri ve Exocet gemisavar füzeleri gibi Mirage silah sistemleriyle uyumlu olup, Yunanistan'ın stratejik silahlarının korunmasını ve kullanılmasını sağlıyor." dedi.

İki Rafale filosunun net rolleri olacak diyen, Yunan basını, "Aktarılan bilgiye göre, biri hava üstünlüğü ve gemi karşıtı harekata odaklanacak, diğeri ise SCALP ile hava üstünlüğü görevlerinin yanı sıra alt stratejik saldırı görevleri üstlenecek. Yıl sonuna kadar 4 ek Rafales'in alınmasıyla ülkede 24 uçağa sahip olacak, operasyonel açıdan tamamlanmış iki filo oluşturmak için 6 uçağın daha satın alınmasının başlatılması bekleniyor." ifadelerini kullandı.

ALTAY tankı için Türkiye'nin kapısını çalabilirler: Leopard fiyasko çıktı! ALTAY tankı için Türkiye'nin kapısını çalabilirler: Leopard fiyasko çıktı! Haberi Görüntüle

YUNAN BASINI HAYAL SATTI

Yunanistan'ın ilk siparişi sırasıyla 540 ve 530 milyon avroluk maliyetle 18 Rafales'i (12'si kullanılmış ve 6'sı yeni) içeriyordu diyen Yunan basını, "Daha sonra ilave 6 yeni savaş uçağı satın alınmasına karar verildi ve böylece toplam yatırım 1,07 milyar Euro'ya çıkarıldı. 6 Rafales için yeni siparişin de aynı mantığı takip ederek Hava Kuvvetleri filosunu daha da güçlendirmesi bekleniyor." şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Yunanistan ile Fransa arasındaki güçlü bağlar diğer savunma ortaklıklarını da teşvik ediyor diyerek habere devam eden News Beast, "Aynı kapsamda Belh@rra tipi dördüncü bir fırkateynin satın alınması seçeneğinin de devreye alınması değerlendiriliyor. Son üç Kimon sınıfı fırkateyn, 1.000 kilometreden fazla menzile sahip SCALP Donanma füzeleriyle donatılacak ve Yunanistan'ın uzun menzilli tehditlerle başa çıkma yeteneğini artıracak." yorumunu yaptı.

Son Ramstein tatbikatı, Rafale'nin Hava Kuvvetlerinin operasyonel planına etkili bir şekilde entegre edildiğinin altını çizdi diyen Yunan basını, "Yeni savaşçılar Ege'deki yasaklarda kullanılmamış olsa da, satın alınmaları Türkiye'nin ihlallerinin azalmasıyla aynı zamana denk geldi. Gelişmiş özellikleri, NATO'nun en iyileri arasında yer alan Yunan pilotların becerileriyle birleştiğinde, Rafales'i ülke savunmasında kritik bir faktör haline getiriyor." dedi.

News Beast, "Rafales, eşdeğer Türk füzelerinin iki katı menzil sunan Meteor havadan havaya füzeler gibi çeşitli silahlar taşıyabiliyor. Bunları MICA EM ve IR, SCALP ve Exocet füzeleriyle donatma yeteneği, hem havada hem de denizde düşman kuvvetlerine etkili bir şekilde karşı konulmasını sağlar. Savaşçılar ayrıca GBU akıllı bombalarını ve yerleşik 30 mm'lik topu da taşıyabilir." ifadeleri ile Yunan vatandaşlarına hayal sattı.

Rafale'nin en güçlü varlıklarından biri Spectra elektronik harp sistemidir diyen Yunan basını, "Bu sistem, elektromanyetik, kızılötesi ve lazer saldırılarını kapsayan tehditlerin uzak mesafelerden tespit edilmesini ve tanımlanmasını sağlar. Tehditleri ve radar sıkışmalarını erken tespit edebilen Spectra, savaş uçaklarının hayatta kalma kabiliyetini artırır ve görevlerinin etkinliğini artırır." dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading