Yandex Metrica
Reklam

Türkler doğalgaz zengini olacak! Yunan basını kıskançlıktan çatladı: Üretim iki katına çıkıyor

Türkler doğalgaz zengini olacak! Yunan basını kıskançlıktan çatladı: Üretim iki katına çıkıyor

Türkiye'nin doğalgaz zengini olacağını duyuran Yunan basını kıskançlık içinde son raporları paylaştı. Türk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na göre, Karadeniz'in Türk sektöründeki Sakarya sahasındaki doğalgaz üretim hacmi günde 5,5 milyon metreküpe, yani yılda 2 milyar metreküpe ulaştı diyen Yunan merkezli Defencepoint gazetesi, Türklerin birkaç ay içinde Karadeniz gaz üretimini ikiye katlayarak  4 milyar metreküpe çıkaracak ifadelerini kullandı.

Dünya

02.07.2024, 22:08

Türkiye'nin attığı her adımı analiz eden Yunan medyası şimdide Türkiye'nin enerji politikasını analiz etti. Karadeniz'deki doğalgaz üretimini mercek altına alan Yunan merkezli Defencepoint çarpıcı yorumlarda bulundu. 

İşte Yunan merkezli Defencepoint'in dikkat çeken Karadeniz gazı yorumları;

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na göre, Karadeniz'in Türk sektöründeki Sakarya sahasındaki doğal gaz üretim hacmi günde 5,5 milyon metreküpe, yani yılda 2 milyar metreküpe ulaştı. Rumen yayını. 'Neptun Deep'i besleyecek platformumuzdaki doğalgazın, Türk pompalamasının bıraktığı boşluklara geçme ihtimali var. Romanya'nın madencilik projesi 10 yıldır ertelendi.

403 milyon dolarlık fiyasko: 40.000 feette camı aniden çatladı 403 milyon dolarlık fiyasko: 40.000 feette camı aniden çatladı Haberi Görüntüle

KARADENİZ'DEKİ REZERVLER BÜYÜK

Karadeniz'deki rezervler büyük. Projede Fatih, Yavuz ve Kanuni olmak üzere üç Türk sondaj gemisi yer alıyor. Bakan Alparslan Bayraktar, 'Hedefimiz doğalgaz üretimini artırarak ağustos ayına kadar günde 6 milyon metreküpe, 2025'e kadar ise 10 milyon metreküpe ulaşmaktır' dedi. Bu, Türklerin birkaç ay içinde Karadeniz gaz üretimini ikiye katlayarak 2 milyar metreküpten neredeyse 4 milyar metreküpe çıkaracağı anlamına geliyor.

Bayraktar, yatak açısından Karadeniz'in batı bölgelerinin öncelikli göründüğünü kaydetti. Enerji bakanlığı başkanı, 'Kastamonu, Sakarya (İstanbul yakınında), Sinopi ve Rizunda açıklarında sondaj yapmaya başlamayı planlıyoruz' dedi. Türkiye, Romanya'nın 10 yılı aşkın süredir doğalgaz çıkarmakta zorlandığı Neptün Derin'e jeolojik olarak komşu olan Sakarya sahasından doğalgaz çıkarıyor.

Sınıra 30 km uzaklıkta ölümcül saldırı: Güdümlü bombalar şehir merkezini vurdu Sınıra 30 km uzaklıkta ölümcül saldırı: Güdümlü bombalar şehir merkezini... Haberi Görüntüle

ROMANYA-TÜRKİYE VE KARADENİZ...

Petrom ve Romgaz daha geçen yıl, ilk gazın 2027 yılının ilk yarısında üretileceği ve yılda maksimum 7 milyar metreküp üretimin ancak 2030-2031 yılları arasında gerçekleştirileceği nihai yatırım kararını verdiler. O zamana kadar. Bu zamana kadar Türkiye çok büyük miktarda doğalgaz üretimine ulaşmış olacak ve Rusya ve Azerbaycan'la birlikte pazarda önemli bir bölgesel oyuncu haline gelecektir.

Belirtmek gerekir ki, Sakarya'da sahanın keşfinin açıklandığı 2020 yılından üretime geçilmesine kadar geçen süre Türklerin üç yılını aldı. Romanya Karadeniz Kıta Platformu'ndaki doğalgaz kaynakları 2017 yılında açıklanmış ve o dönemde sahanın imtiyaz sahibi olan ExxonMobil'in alacağı ticari yatırım kararı 2018 yılında yapılacaktı. Amerikalı yatırımcı Romanya'dan çekilerek Romgaz'daki hissesini satacak."

 

Habere Tepki Ver

19

1

0

1

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading