Yandex Metrica

Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara sızıyor

Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara sızıyor

Türkiye'nin attığı her adımı yakından izleyen Yunan basını son olarak Ankara'nın Balkanlardaki etkisini kaleme aldı. Yunanistan merkezli Ethnos gazetesi, "Türkiye'nin Kuzey Makedonya'daki varlığını derinleştirmeye yönelik agresif stratejisi etkileyici bir hızla gelişiyor gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Dünya

04.09.2024, 18:48

Türk ordusunun Kuzey Makedonya'ya askeri teçhizat bağışlamasından sadece birkaç gün sonra, Türk savunma sanayii bölgede büyük bir hamle daha kaydediyor diyen Yunan basını, "Bu kez savunma elektroniği devi ASELSAN'ın tüm Balkanlara hizmet verecek ofisini Üsküp'te açıyor." ifadelerini kullandı.

Yarım asırdır teknoloji geliştiren ASELSAN, denizden uzaya kadar çok çeşitli sektörlere çözümler sunan lider bir Türk savunma elektroniği şirketidir diyerek habere devam eden Yunan basını, "ASELSAN ofisinin açılış törenine, Türkiye'nin güçlü Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün Kuzey Makedonya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Azim Nuredin, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve Orgeneral katıldı" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyayı birbirine katmıştı: Bombacı şakasına hapis cezası! Sosyal medyayı birbirine katmıştı: Bombacı şakasına hapis cezası! Haberi Görüntüle

TÜRKLER HER YERDE

Haluk Görgün'ün konuşmasını alıntılayan Yunan basını, yeni tesisin kurulmasından duyduğu memnuniyeti gizlemedi. Balkanlar'a hizmet verecek ve ASELSAN'ın bölgedeki hizmetlerinin kalitesini ve sürekliliğini artıracak yeni ofisin stratejik konumunun öneminin altını çizdi yorumunu yaptı. 

Haluk Görgün'ün açıklamaları ise şöyle;

"Dost ve müttefik ülkelerle birlikte sürdürülebilir kalkınmasını sürdürüyor. Geçen hafta Uzakdoğu'da bir firmanın ofisinin daha açılışını yaptık. Bugün ASELSAN'ın Balkanlar'daki ofisini açıyoruz. Burada verilecek hizmetlerin kalitesini ve sürekliliğini arttırmak adına Balkanlar dediğimiz bu bölgenin her noktasına bir-iki saat içerisinde ulaşabilecek bir lokasyonda bu ofisimiz çok kısa sürede açıldı. İnşallah tüm gelişmelerimizi ve fırsatlarımızı dost ve müttefik ülkelerle paylaşmaya ve birlikte çalışmaya özen göstereceğiz."

İsrailli emekli Tümamiral Ayalon'dan itiraf gibi açıklama: 'Filistinlilerin topraklarını çaldık, bizimle savaşacaklar' İsrailli emekli Tümamiral Ayalon'dan itiraf gibi açıklama: 'Filistinlilerin topraklarını çaldık,... Haberi Görüntüle

ANKARA'NIN BALKAN ADIMLARI

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol şirketin savunma sanayi alanında önemli ilerleme kaydettiğini vurguladı diyen Ethnos, ASELSAN'ın etkileyici bir ilerleme kaydettiğini ve bu yıl dünyanın en hızlı büyüyen 10 savunma şirketi arasında yer aldığını belirtti. 

Akyol, yeni yapının uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesi ve Türk savunma ürünleri alıcılarına yerinde destek sağlanması açısından önemine dikkat çekti diyen Yunan basını Akyol'un "Bu yolculukta bu yetenekleri uluslararası ortaklıklar aracılığıyla dost ve kardeş ülkelerle buluşturmayı ana hedefimiz olarak belirledik. Bugün, Aselsan Balkanlar , tarihi miras  ve kültürel bağlara sahip olduğumuz bir yer olan Skopje'de açıldı ve bu uluslararası yapıları Türk savunma ürünleri satın alan ve onlara yerel düzeyde destek sağlayanlara yakından hizmet etmek için geliştirdiklerini belirtti. ASELSAN Balkanlar Ofisi'nin bölgeye ve ülkelere işbirliklerini artırma konusunda fayda sağlayacağına inanıyorum" sözlerine haberinde yer verdi.

Haberi özetleyen Yunan basını son olarak, "Bu yeni hamleyle Türkiye, Balkanlar'daki savunma varlığını pekiştiriyor, bölgede sunulan stratejik fırsatlardan yararlanıyor, aynı zamanda savunma ortaklıklarını güçlendirerek jeopolitik nüfuzunu artırıyor gibi görünüyor." dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading