Türkler sahaya iniyor! İngiliz medyasından dikkat çeken analiz: Ankara İdlib ve Halep'e birlik gönderiyor

Türkler sahaya iniyor! İngiliz medyasından dikkat çeken analiz: Ankara İdlib ve Halep'e birlik gönderiyor

Arz-ı Mev'ud hayali kuran İsrail Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdi. Önce Filistin daha sonra Lübnan'da soykırım yapan terör devleti Türkiye'ye doğru ilerlemeye devam ediyor. Ortadoğu'da yaşanan bu gelişmeleri yakından takip eden Türkiye ise İdlib ve Halep'a takviye birlik göndermeye başladı. 

Dünya

30.09.2024, 14:22

Dünya 3. dünya savaşına doğru hızla ilerlerken, Ortadoğu'da insalık tarihinin en büyük soykırımını yapan katil İsrail Arz-ı Mev'ud hayali uğruna binlerce sivili öldürdü milyonlarca insanı ise göç yoluna hapsetti. Bir yılda Türkiye sınırına 500 km yaklaşan İsrail, Türkiye'yi harekete geçirdi. 

İngiltere merkezli Asharq Al-Awsat'ın haberine göre Türkiye, Suriye'nin İdlib ve Halep kentlerine büyük takviye birlikleri gönderdi.

Türkiye'nin Suriye sınırına askeri birlik gönderdiğini ifade eden Asharq Al-Awsat, "Türkiye, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ve Halep kırsalında yer alan askeri noktalarına büyük çapta takviye birlikleri gönderdi. Türkiye'nin bu adımı, bölgedeki çatışmaların arttığı bir dönemde geldi." yorumunu yaptı.

Ukrayna kökenli Çin uçak gemisi Japon bölgesine girdi! Pasifik'te savaş adımları! Ukrayna kökenli Çin uçak gemisi Japon bölgesine girdi! Pasifik'te savaş... Haberi Görüntüle

ASKERİ BİRLİKLER SINIRDAN GEÇTİ

Habere devam eden İngiliz medyası, "Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verdiği bilgilere göre, 75'ten fazla araçtan oluşan bir Türk askeri konvoyu, Cuma günü Suriye ile Türkiye arasındaki Bab el-Hava sınır kapısından geçti" ifadelerini kullandı.

Askeri konvoyda asker taşıyıcıları, zırhlı araçlar ve lojistik malzeme taşıyan kamyonlar bulunuyordu diyen İngiliz basını "Bu yeni takviyeler, doğu Halep kırsalındaki Türk askeri noktalarına konuşlandırıldı." dedi.

Türkiye'nin Suriye adımını analiz eden Asharq Al-Awsat habere, "Bu, 24 saatten kısa bir sürede Suriye'ye gönderilen ikinci Türk askeri konvoyu oldu. Bir önceki gün, Türkiye 15 araçlık başka bir askeri konvoyu bölgeye sevk etmişti. Bu konvoy, batı Halep kırsalındaki al-Atarib kasabası çevresindeki Türk mevzilerine yönlendirildi" diyerek devam etti. 

Habere devam eden Asharq Al-Awsat, "Askeri takviyelerin, Suriye ordusunun İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine yönelik sürdürdüğü saldırılara yanıt olarak gönderildiği belirtildi. Bölgedeki çatışmaların son iki aydır arttığı ve her iki tarafın da kayıplar verdiği bildiriliyor." ifadelerini kullandı.

Katil BM kürsüsünde! Türk heyeti salonu terk etti Katil BM kürsüsünde! Türk heyeti salonu terk etti Haberi Görüntüle

BÖLGEDEKİ ÇATIŞMALAR

Asharq Al-Awsat ayrıca, "Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 2024 yılının başından bu yana 'Putin-Erdoğan' mutabakat bölgelerinde 346 kişinin hayatını kaybettiğini, 129'dan fazla asker ve 157 sivilin ise çeşitli derecelerde yaralandığını duyurdu. Bu ölümler ve yaralanmalar, saldırılar, keskin nişancı operasyonları, çatışmalar ve drone saldırıları sonucu meydana geldi" bilgisini paylaştı.

Bölgedeki askeri gerginlik, Halep'in kuzey kırsalında da kendini gösterdi diyen İngiliz basını, "Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Suriye ordusu, Türk güçleri ile müttefiklerinin kontrolündeki Zeytin Dalı Harekatı bölgesine havan toplarıyla saldırdı. Bu saldırılara Türk güçleri ve müttefik gruplar, topçu atışları ile karşılık verdi." yorumunu yaptı.

Habere devam eden İngiliz medyası, "Suriye'nin kuzeyinde devam eden bu çatışmalar, Türkiye'nin bölgedeki askeri varlığını güçlendirme ve koruma stratejisinin devam ettiğini gösteriyor. Hem Suriye ordusu hem de Türkiye destekli gruplar arasındaki artan gerginlik, bölgedeki istikrarı tehdit etmeye devam ediyor." yorumunu yaptı. 

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading