Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkler yapıyor dünya izliyor! İtalyan medyasından TB2, Kızılelma, Çelik Kubbe ve KAAN övgüsü

Türkler yapıyor dünya izliyor! İtalyan medyasından TB2, Kızılelma, Çelik Kubbe ve KAAN övgüsü

Türk savunma sanayisi dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak İtalyan medya kuruluşu RAI, Türkiye'nin savunma sektörünün son yıllarda TB2, Kızılelma gibi insansız hava araçları (İHA), elektromanyetik hava savunma sistemleri ve 5. nesil savaş uçağı "KAAN" ile gelişimini gösterdiğini ifade etti.

Dünya

06.09.2024, 21:58

İtalya merkezli RAI kanalında yayın yapan "Codice (Kod)" isimli programda, Türkiye'nin savunma sanayisinde son dönemde yaptığı atılımlara geniş yer verildi. Türk savunma sanayisinin yüz akı Baykar, ASELSAN ve TUSAŞ'ın tesislerinde yapılan çekimlerde, bu firmaların ürettiği TB2, Kızılelma, KAAN, son model radar ve elektromanyetik savunma araç ve gereçleri tanıtılarak bunların dünyada ses getirdiği belirtildi.

Söz konusu programda Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu ile ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Özgür Taylan Sarı'nın açıklamalarına da yer verildi.

Öğretmenin bahçesinden hazine çıktı! 1.600 yıllık kutu arkeologları hayrete düşürdü Öğretmenin bahçesinden hazine çıktı! 1.600 yıllık kutu arkeologları hayrete düşürdü Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN ÇOK SATAN İHASI: TB2

İstanbul'da üretilen bir İHA, bir anda Rus ordusunun dehşeti haline geldi, diyen program, "Türkiye'nin küresel jeopolitik yapıların başrol oyuncusu olmasını sağlayan bir savaş aracı. Baykar, ABD ve Çin şirketlerinin hakim olduğu yüksek teknoloji sektöründe öncü olmayı başarmıştır. TB2, açık ara dünyanın en çok satan İHA'sıdır." ifadelerini kullandı.

Yapılan röportajda TB2'nin dünyanın açık ara en çok satan İHA'sı olmayı nasıl başardığı sorusu yöneltilen Selçuk Bayraktar, "2000'li yıllarda küçük bir ekibin ilk Türk insansız hava aracını yapmasıyla yola çıktık. Formula 1 takımı gibi çalışıyoruz. Son derece hızlıyız, sektörü tanıyoruz, savaş alanında da ürünlerimizi takip ediyoruz." dedi.

Sözlerine devam eden Bayraktar, "Buradan inovasyonumuz doğuyor. Tüm İHA sistemlerimiz Türkiye’de tasarlanıp üretiliyor. Sensörlerden motorlara ve silahlara kadar." ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar kendisine yöneltilen TB2'nin deniz versiyonu TB3'ün denizdeki rekabeti değiştirip değiştirmeyeceği sorusuna ise, "Deniz versiyonunun testlerini de tamamlıyoruz. Uçak gemilerinde hassas iniş tekniklerini iyileştiriyoruz ve çok ileri bir aşamadayız. Bu yıl içerisinde her şeyi tamamlayacağız." yanıtı verdi.

Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama akıl almaz saldırı! Et yediği için dövülerek öldürüldü! İneklere tapan Hintliler'den genç adama... Haberi Görüntüle

"KIZILELMA'NIN ANLAMI..."

Geliştirmekte oldukları Kızılelma'ya ilişkin de "Kızılelma 'nihai amaç' anlamına gelen Türkçe bir kelimedir diyen Bayraktar, "Startup olarak başladığımızdan beri en büyük hayalim ilk Türk insansız savaş uçağını yapmaktı. Çünkü bu hava savaşının geleceğidir. Mevcut tüm savaş uçaklarının yerini bu tür savaş uçakları alacak. Ukrayna'da, Dağlık Karabağ'da kullanılan İHA'larımız devrim niteliğindeydi. Ama Kızılelma daha da ileri gidecek." diye konuştu.

İtalyan programında "Genç Türklerin idolü haline gelmiş biri" olarak bahsedilen Selçuk Bayraktar'ın nesiller boyu genç teknolojik girişimciler yetiştirme hedefinde olduğu da ifade edildi. 

Programda sözlerine devam eden Bayraktar, "Türkiye'de kimse kendini ileri teknolojilere adamayı düşünmüyordu. Kimse kendi yenilikçi kalkınmasını yaratmanın mümkün olduğunu düşünmüyordu. Çünkü bu açıdan bakıldığında bir ekosistem yoktu. Tüm ileri teknoloji yeniliklerinin bağlantılı olduğu savunma alanından başlayarak bir kıvılcım yarattık." dedi.

Artık Türkiye'de bir genç, dünyanın en iyisi olabilecek teknolojik ürünler yaratmanın mümkün olduğunu biliyor diyerek sözlerine devam eden Bayraktar, "Türkiye'de teknoloji sektörünü, refahın daha adil dağılımının itici gücü haline getirdik." ifadelerini kullandı.

Soykırımcı İsrail'de UCM paniği! Henüz açıklanmamış karara 'yanlışlıkla' tepki gösterdiler Soykırımcı İsrail'de UCM paniği! Henüz açıklanmamış karara 'yanlışlıkla' tepki gösterdiler Haberi Görüntüle

"KALKINMASININ SIRRI SADECE İHA'LARDA DEĞİL"

Türk teknolojik kalkınmasının sırrı sadece İHA'larda değil denilen programda, Elektromanyetik savaş alanında elektronik son nesil radar ve ekipmanların üretilmesinde de yatıyor." denilerek ASELSAN'ın ürettiği özel radarlara ve sinyal karıştırıcılara değinildi.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Sarı ise programda, küçük ve alçak irtifadan uçan dron sistemlerinin yarattığı tehditlerin büyüdüğüne işaret ederek, geliştirdikleri sinyal karıştırıcı sistemlerin dron ile operatörü arasındaki bağlantıyı kestiğini, bunlara dayanıklı dron sistemlerini durdurmak için geleneksel silah sistemlerinden savunma topları yaptıklarını söyledi.

Harris Trump'ı yoldan çıkardı! TIME dergisi dün geceyi analiz etti: Başı belada! Harris Trump'ı yoldan çıkardı! TIME dergisi dün geceyi analiz etti:... Haberi Görüntüle

KAAN'A BÜYÜK ÖVGÜ

RAI'nin özel programında TUSAŞ'ın geliştirdiği 5. nesil savaş uçağı KAAN'a ayrı parantez açıldı. KAAN için "Savunma sanayisinin ilerleyişini gösteren ülke, artık ABD’nin ünlü F-35'i gibi radarlara görünmeyen teknolojiye sahip beşinci nesil savaş uçağını kendi başına geliştiriyor." yorumu yapıldı.

Programda TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu'nun KAAN'ın tasarımı, kullanılan malzemeler ve motorları gibi üç ana faktör sayesinde düşük görünürlüğe sahip olduğuna ilişkin ifadeleri de yer aldı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading