Yandex Metrica

Türkler yine kazandı! Yunan basını böyle duyurdu: Gazimağusa Netflix'te engelledi

Türkler yine kazandı! Yunan basını böyle duyurdu: Gazimağusa Netflix'te engelledi

Yunanistan'da yalan Üüzerine kurulan 'Mağusa' isimli dizi Türkiye'nin baskısı ile Netflix'te engelledi. Ankara'nın Kıbrıs'ta yeni bir zafer kazandığını ifade eden Yunan basını ise, "Türkiye, Gazimağusa'yı Netflix'te 'engelledi'. Yalnızca Yunanistan'da izlenebilecek, dünyanın geri kalanında izlenmeyecek. ifadelerini kullandı.

Dünya

08.09.2024, 12:50

Yunanistan merkezli Newsbeast gazetesinde yer alan haberde, "Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (RTÜK) Yüksek Kurulu'nun Netflix ile vardığı anlaşma sonucunda, Kıbrıs'ı Barış Harekatını konu alan Gazimağusa dizisi yalnızca Yunanistan'da yayınlanacak. Yapım, diğer ülkelerde erişilemeyecek." denildi.

Bloomberg'den çılgın iddia: Türkiye o ülkede balistik füze üssü ve uzay limanı kurmak istiyor! Bloomberg'den çılgın iddia: Türkiye o ülkede balistik füze üssü ve... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE BİR ZAFER DAHA KAZANDI

Gazimağusa dizisi, "Kıbrıs'a Çıkarma" olarak bilinen Kıbrıs Barış Harekatı'na karşıt bir içerik sunduğu gerekçesiyle Türk kamuoyunda tepkilere neden olmuştu denilen haberde, "RTÜK Yüksek Kurulu, bu sebeple Netflix ile görüşmeler yaparak dizinin Türkiye ve diğer ülkelerde yayınlanmamasını sağladı." ifadelerini kullandı.

Ne Çin, ne ABD! Bu gurur Türkiye'nin: Dünyanın en büyük SİHA tedarikçisi olduk! Ne Çin, ne ABD! Bu gurur Türkiye'nin: Dünyanın en büyük... Haberi Görüntüle

SADECE YUNANLILAR İZLEYEBİLECEK

Haberin devamında "RTÜK Yüksek Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin dizinin tarihsel gerçekleri çarpıttığını ve Türk ordusunu karaladığını belirterek, bu tür içeriklerin kabul edilemez olduğunu vurguladı" denildi.

Dizi, daha önce Yunanistan'da yayınlanmış ve Netflix tarafından lisanslanmıştı. Ancak Türkiye'nin dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluşu olarak RTÜK, yapımın sadece Yunanistan'da yayınlanmasını garanti altına aldı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading