Türklerin lazer silahı gökyüzüne hükmedecek! Yunan basınında yeni gündem ALKA! Çelik Kubbe gücüne güç katıyor

Türkiye'nin attığı her adımı yakından takip eden Yunan basını şimdi de Roketsan'ın yerli ve milli lazer silahı ALKA'yı analiz etti. Yunan merkezl Defence Point'te yer alan haberde, "Türkler Çelik Kubbe'yi güçlendirmeye devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Dünya

22.09.2024, 14:40

Roketsan'ın cuma günü yaptığı açıklamaya yer veren Yunan basını, Alka lazer silahının hayati askeri tesisleri ve devlet kurumlarını geleneksel küçük silahlarla hedef alınması zor tehditlerden koruyabildiğini söyledi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tehdit türlerinin de değiştiğini ve bu değişimin yeni tip savunma sistemlerinin kullanımını zorunlu kıldığını ifade etti.

Fransa'da PKK konseri! Festival adı altında terör propagandası yaptılar! Fransa'da PKK konseri! Festival adı altında terör propagandası yaptılar! Haberi Görüntüle

DRONLARI TESPİT EDECEK

Alka silahının, 2019 yılından bu yana çok sayıda küçük ve çok küçük insansız hava aracının tehdidini etkisiz hale getirmeyi başardığına dikkat çekti diyen Yunan basını, Drone tespit radarı kullanarak 100 hedefi eş zamanlı takip edebildiğini ve 750 ila 750 kilometre arasında güvenilir hava savunması sağladığını belirtti.

Roketsan şirketi, lazer silahının gece gündüz çalıştığını ve yerleşim alanlarında kullanılabileceğini, yol kenarındaki patlayıcıları ve patlamamış mühimmatı imha edebileceğini söyledi diyen Defence Point şirketin genel müdürü Murat Ekinci'nin sözlerine yer verdi; 

Hizbullah'tan intikam yemini: New York Times dikkat çeken detayı açıkladı Hizbullah'tan intikam yemini: New York Times dikkat çeken detayı açıkladı Haberi Görüntüle

ÇELİK KUBBE'YE GÜÇ VERECEK

Ekinci, Alka'nın, tespit radarını kullanarak aynı anda birden fazla hedefi hızla takip edip etkisiz hale getirme ve drone saldırılarına karşı kendini savunma yeteneğiyle öne çıktığını söyledi.

'Alka'nın, Türkiye semalarında hava savunma katmanlarını sağlayacak 'Çelik Kubbe' projesinin bir parçası olacağını ifade eden Ekinci, "Alka'yı Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kazandırdıktan sonra dost ve müttefik ülkelere ihraç etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading