TUSAŞ'a yapılan terör saldırısına dünyadan tepkiler! NATO'dan destek açıklaması

TUSAŞ'a yapılan terör saldırısına dünyadan tepkiler! NATO'dan destek açıklaması

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde milli savunma sanayi tesisi TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısına dünyadan tepkiler geldi. BM Genel Sekreteri Guterres ve Azerbaycan saldırıyı kınarken NATO'dan destek açıklaması geldi.

Dünya

23.10.2024, 19:16

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısında 4 vatandaşımız şehit oldu, 3'ü ağır olmak üzere 14 vatandaşımız yaralandı. Saldırıya yönelik dünyadan tepkiler de gecikmeden geldi.

İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev yapmayacaklar İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev... Haberi Görüntüle

BM'DEN KINAMA

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, terör saldırısını kınadı. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, saldırıya ilişkin detaylı bilgi edinmeye devam ettiklerini belirterek, "Genel Sekreter sivillere yönelik bu saldırıyı kınıyor." ifadesini kullanan Haq, Genel Sekreter'in hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifa dileklerini ilettiğini aktardı.

Milyarderlerin Epstein telaşı! Elon Musk'tan flaş sözler: Trump isimlerini açıklayacağı için korkuyorlar Milyarderlerin Epstein telaşı! Elon Musk'tan flaş sözler: Trump isimlerini açıklayacağı... Haberi Görüntüle

NATO'DAN DESTEK

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ise "NATO, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır." ifadesini kullandı. Rute yayınladığı destek mesajında "Ankara'dan gelen ölü ve yaralı haberleri endişe verici. Mesajımız net: NATO, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü şiddetle kınıyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İstediği gibi şehit oldu! Filistinli gazeteciler Yahya Sinvar’ı anlattı: Herkes saklandığını zannederken o çatışmalardaydı! İstediği gibi şehit oldu! Filistinli gazeteciler Yahya Sinvar’ı anlattı: Herkes... Haberi Görüntüle

KARDEŞ AZERBAYCAN TÜRKİYE'NİN YANINDA

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, TUSAŞ'a yapılar terör saldırısını kınadı. Açıklamada, "Kardeş Türkiye'de, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu hain saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Azerbaycan her zaman kardeş Türkiye'nin yanındadır" ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading