Yandex Metrica

Sitede Ara

UAD'ye Lübnanlı başkan: Tüm tedbir kararlarında İsrail lehine oy kullanan Ugandalı yargıç ise başkan yardımcısı oldu

UAD'ye Lübnanlı başkan: Tüm tedbir kararlarında İsrail lehine oy kullanan Ugandalı yargıç ise başkan yardımcısı oldu

Uluslararası Adalet Divanı yeni başkan ve yardımcısını seçti. Başkanlığa Lübnanlı Yargıç Nawaf Salam, yardımcılığına ise soykırım davasında tüm tedbir kararlarında İsrail lehine oy kullanan Ugandalı Yargıç Julia Sebutinde seçildi.

Dünya

02.03.2024, 14:39

Uluslararası Adalet Divanı eski Başkanı ABD'li Yargıç Joan Donoghue ve eski Başkan Yardımcısı Rus Yargıç Kirill Gevorgian'ın görev süreleri dolmuştu. UAD hakimleri arasında yapılan gizli oylamada 3 yıllığına yeni başkan ve başkan yardımcısı seçildi. Buna göre Lübnanlı Yargıç Nawaf Salam UAD'nin yeni başkanı olurken Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından UAD'nin gündemine getirilen soykırım davasında tüm tedbir kararlarında İsrail lehine oy kullanan Ugandalı Yargıç Julia Sebutinde ise başkan yardımcısı oldu. UAD'de 15 hakim bulunuyor.

Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan kokusu ağırlaşıyor Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan... Haberi Görüntüle

BAŞKAN YOKKEN VEKALET EDİYOR

UAD başkanı, Divanın tüm toplantılarına başkanlık etme, Divan üyelerinden oluşan bir Bütçe ve İdari Komite ile çeşitli diğer komitelerin yardımıyla Divanın çalışmalarını idare etme ve denetleme görevlerini üstleniyor. Oylamada eşitlik olması halinde başkanın oy kullandığı tarafın davayı kazandığı kabul ediliyor. UAD başkan yardımcısı ise başkan olmadığında veya başkanlık makamının boşaldığı durumlarda başkana vekalet ediyor. 

Baden-Württemberg Fırkateyni Berlin'i ateşe attı: Tayvan Boğazı'nda yüksek gerilim Baden-Württemberg Fırkateyni Berlin'i ateşe attı: Tayvan Boğazı'nda yüksek gerilim Haberi Görüntüle

JULIA SEBUTINDE'NİN KARARLARI

Başkan Yardımcsı Julia Sebutinde, Güney Afrika'nın Gazze Şeridi'ndeki "soykırımla" ilgili olarak açtığı davada 26 Ocak'taki tedbir kararlarının tümünde İsrail lehine oy kullandı. 6 Şubat 2012'de UAD'ye katılan Ugandalı yargıç, daha önce Sierra Leone Özel Mahkemesinde yargıç olarak görev yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading