UCM'den flaş Rusya kararı! Kremlin'den sert tepki: 'Kararı meşru bulmuyoruz'

UCM'den flaş Rusya kararı! Kremlin'den sert tepki: 'Kararı meşru bulmuyoruz'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) aldığı yakalama kararına tepki gösterdi. Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov hakkındaki yakalama kararını tanımadıklarını bildirdi.  

Dünya

26.06.2024, 10:16

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Rusya kararı Moskova yönetimini kızdırdı. Kremlin, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov hakkındaki yakalama kararı alan UCM'nin kararlarını meşru bulmadıklarını açıkladı. 

UCM'nin kararına ilişkin açıklama yapan Peskov, Ukrayna ile savaşın sorumluları olarak görülen Sergey Şoygu ve Gerasimov hakkında yakalama kararı almasını değerlendirdi.

Papa'dan Lübnan için uluslararası topluma çağrı Papa'dan Lübnan için uluslararası topluma çağrı Haberi Görüntüle

'BU MAHKMENİN YETKİSİNİ TANIMIYORUZ, KARARLARINI MEŞRU BULMUYORUZ'

Şoygu ve Gerasimov hakkındaki yakalama kararını "saçma" olarak niteleyen Peskov, "Bu mahkemenin yetkisini tanımıyoruz. Kararlarını meşru bulmuyoruz. İşbirliği konusunda çok az imkan görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Libya'dan dikkat çeken adım! O ülkeyle yapılan anlaşma iptal edildi Libya'dan dikkat çeken adım! O ülkeyle yapılan anlaşma iptal edildi Haberi Görüntüle

'BİZE KARŞI YÜRÜTÜLEN SAVAŞIN BİR PARÇASI, BOŞ BİR KARAR'

Rusya Güvenlik Konseyi de UCM'nin kararına ilişkin açıklama yaparak karara tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklama yaparak, "UCM'nin yetki alanı Rusya'yı kapsamadığı ve Batı'nın ülkemize karşı yürüttüğü hibrit savaşın bir parçası olarak alındığı için bu sadece boş bir karardır." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading