Yandex Metrica

Ukrayna'da bir F-16 düştü: ABD'den alınan savaş uçakları ilk kez bu hafta kullanılmıştı

Ukrayna'da bir F-16 düştü: ABD'den alınan savaş uçakları ilk kez bu hafta kullanılmıştı

Ukrayna'dan yapılan açıklamada 26 Ağustos'ta ABD yapımı bir F-16 savaş uçağının düştüşünü bildirdi. Açıklamada "Hava muharebesi sırasında F-16 uçağı yüksek verimlilik gösterdi, dört düşman seyir füzesi havadan silahlarla düşürüldü." ifadesi kullanıldı.

Dünya

30.08.2024, 10:28

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla ABD yapımı bir F-16 savaş uçağının düştüğünü duyurdu. Olayın 26 Ağustos'ta F-16'ların füze saldırısını püskürtmek amacıyla görev yaptıkları sırada gerçekleştiği bildirildi. Açıklamada "Hava muharebesi sırasında F-16 uçağı yüksek verimlilik gösterdi, dört düşman seyir füzesi havadan silahlarla düşürüldü." denildi. 

Kazanın nedenlerinin öğrenilmesi için özel bir ekip gönderildiği belirtilen açıklamada düşen F-16'yla hedefe yaklaştığı sırada bağlantının kesildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca pilotun hayatını kaybettiği bilgisi verildi. ABD'li yayın organı Wall Street Journal, 26 Ağustos'ta Ukrayna'da ABD yapımı bir F-16'nın düştüğünü ileri sürmüştü.

9 ülkeyle kara sınırını paylaşıyordu! Almanya’dan tüm dünyayı şaşırtan karar! 9 ülkeyle kara sınırını paylaşıyordu! Almanya’dan tüm dünyayı şaşırtan karar! Haberi Görüntüle

ZELENSKİ DUYURMUŞTU

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna'nın ABD yapımı F-16 savaş uçaklarının ilk partisini teslim aldığını duyurmuştu. Ukraynalı pilotların ülke içindeki operasyonlar için F-16 savaş uçaklarını kullanmaya başladığını söyleyen Zelenski, uzun süredir beklenen ABD yapımı savaş uçaklarının teslim alındığını söylemişti. Zelenski, "F-16'lar Ukrayna'da. Biz başardık. Bu jetlerde ustalaşan ve bu uçakları ülkemiz için kullanmaya başlayan adamlarımızla gurur duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Londra merkezli The Economist dergisinin 4 Ağustos tarihli haberinde göre, Ukrayna'nın şimdiye kadar Batılı ülkelerden 10 F-16 savaş uçağını teslim aldığı ve yıl sonuna kadar bu sayının 20'ye çıkacağı duyurulmuştu.

Haberde, "Ukrayna'nın 2024 yılı sonuna kadar Amerikan yapımı savaş uçaklarından 20 tanesini uçurması bekleniyor. Danimarka ve Hollanda liderliğindeki F-16 koalisyonunun vaat ettiği geri kalan F-16'lar, 2025 yılında parti halinde teslim edilecek" ifadeleri kullanılmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading