Yandex Metrica

Ukrayna'dan barış sesleri: Savaşı bitirmek için plan hazırlıyoruz

Ukrayna'dan barış sesleri: Savaşı bitirmek için plan hazırlıyoruz

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, Brüksel'de Avrupa Birliği ile bir dizi temaslarda bulundu. Zelenski, 'Savaşın sonsuza dek devam etmesini değil, bir an önce bitmesini istiyoruz' dedi.  

Dünya

30.06.2024, 16:10

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, Rusya'ya barış teklif etmeye hazırlanıyor. Brüksel'de Avrupa Birliği ile bir dizi temaslarda bulunan ve AB ile Ukrayna arasında kapsamlı güvenlik anlaşması imzalayan Ukrayna lideri, Rus cephesinden olumlu yanıt bekliyor.

Ukrayna’nın savaşta verdiği can kayıpları ve harabeye dönen alt yapısıyla savaş yorgunu düştüğünü itiraf eden Zelenski, “Biz bu savaşın uzamasını isteyen taraf değiliz. Cephede askerlerimiz arasında büyük can kayıpları var. Savaşın bir an önce adil barışla noktalanmasını arzuluyoruz. Bunun için ikinci Ukrayna barış konferansına yeni kapsamlı barış planı hazırlıyoruz. Yıl sonuna kadar tüm ilgili taraflara ve dünya topluluğuna sunmayı hedefliyoruz. Planın temelinde İsviçre’de dile getirdiğimiz ‘barış formülü’ yer alacak” dedi.

İsrail'in Gazze soykırımına ABD'den katkı: Silahlar ve bombalar gönderildi İsrail'in Gazze soykırımına ABD'den katkı: Silahlar ve bombalar gönderildi Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN OLUMLU YANIT GELMEDİ

Zelenski'nin savaşı bitirmeye yönelik yaptığı açıklamalara Rus cephesinden şu ana kadar olumlu yanıt gelmedi. Sadece işgal altındaki Ukrayna topraklarında Moskova’nın atadığı yöneticiler “Zelenski bir taraftan barıştan söz ederken diğer taraftan 9-11 Temmuz tarihlerinde Washington’da yapılacak NATO zirvesinden kuvvetle destek beklediklerini dile getiriyor. Barış için böyle hazırlık yapılmaz” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

1

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading