Yandex Metrica

Ukraynalı mülteciler Almanya ekonomisini zorluyor: Başbakan Schoz AB'den daha fazla para istedi

Ukraynalı mülteciler Almanya ekonomisini zorluyor: Başbakan Schoz AB'den daha fazla para istedi

Almanya Başbakanı Scholz, Ukraynalı mültecilere sadece birkaç ğlkenin kucak açtığını belirterek bu ülkelerden biri olan Almanya'ya Avrupa Birliği tarafından daha fazla mali destek sağlanması gerektiğini bildirdi. 

Dünya

28.06.2024, 02:20

Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukraynalı mülteciler konusunda birkaç ülkenin sorumluluk aldığını belirtti. Polonya, Çekya ve diğer birkaç ülke dışında AB ülkelerinin Ukraynalı mültecileri kabul noktasında daha az katkıda bulunduklarını dile getiren Alman Başbakan, bu durumun devam etmesi halinde AB'nin kendilerine özel mali destek sağlama vermesi gerektiğini söyledi. Bu konuyu Polonyalı ve Çekyalı mevkidaşlarıyla konuştuklarını belirten Scholz, AB Komisyonu Başkanı'na bunun yazılı olarak aktarıldığını bildirdi. 

Bir ülke daha soykırım davasına müdahil oluyor: 'İsrail'in suç ortağı ABD hükümeti' Bir ülke daha soykırım davasına müdahil oluyor: 'İsrail'in suç ortağı... Haberi Görüntüle

AB ÜST YÖNETİMİNİN BELİRLENMESİ

AB Liderler Zirvesi'nde ele alınacak konulardan birinin bu olduğuna dikkat çeken Olaf Scholz, zirvede AB'nin üst yönetiminin kararlaştırılmasının da önemli konulardan biri olduğunu vurgulayarak bunu titiz ve adil bir çekilde tartışacaklarını belirtti.

Olaf Scholz, AB'nin üst yönetimin belirlenmesinde muhafazakar, sosyal demokrat ve liberal üyelerin mutabakat sağladığını hatırlatarak Komisyon Başkanı'nın Avrupa Parlamentosu'nun desteğini de alması gerektiğini ifade etti. Scholz, "Dolayısıyla bu sadece 27 devlet ve hükümet başkanının üzerinde anlaşması gereken bir konu değil, aynı zamanda Komisyon Başkanı'nın Parlamentoda ne tür bir siyasi çoğunluğa sahip olduğu ile ilgili bir konudur." dedi.

Scholz,  AB Komisyonu Başkanlığı için Ursula von der Leyen'in, AB Konseyi Başkanlığı için eski Portekiz Başbakanı Antonio Costa'nın ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği için Estonya Başbakanı Kaja Kallas'ın önerilmesi için anlaşmaya varıldığını belirtti ve "Şimdi Avrupa'daki iyi dostlarımızla bu konuyu görüşüyoruz. Elbette herkesin, Parlamentoda çoğunluğu sağlayabilecek bu öneriyi destekleyeceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading