Ukrayna'nın finansmanı Rusya'dan! AB ülkeleri 35 milyar avro kredide anlaştı

Ukrayna'nın finansmanı Rusya'dan! AB ülkeleri 35 milyar avro kredide anlaştı

AB ülkeleri, dondurulan Rus varlıklarıyla Ukrayna'ya 35 milyar avro kredi verme konusunda anlaşmaya vardı. AB Konseyi'nden yapılan açıklamada yapılacak mali yardımın Ukrayna'nın acil finanslam ihtiyacına destek olacağı belirtilerek AB ve G7 ortaklarından sağlanacak kredilerin geri ödemelerinde Rusya'nın dondurulmuş varlıklarından sağlanacak gelir akışının kullanılacağı ifade edildi.

Dünya

10.10.2024, 02:10

Avrupa Birliği Konseyi, üye ülkelerin Ukrayna'ya 35 milyar avro kredi verilmesi konusunda anlaştı. Konseyden yapılan açıklamada Ukrayna'ya yapılacak mali yardımın ülkenin acil finansman ihtiyacına destek olacağı işarte edildi ve AB ile G7 ortaklarından sağlanacak kredilerin geri ödemelerinde Rusya'nın dondurulmuş varlıklarından sağlanacak gelir akışının kullanılacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Avrupa Birliği tarafından Ukrayna'ya verilecek kredi için yapılacak borçlanmanın AB bütçesinden sağlanacak bir garantiyle destekleneceği bildirildi. Kredinin bu yıl kullanılabilir hale getirilmesi amaçlanıyor. Bu arada kredinin sağlanması için Avrupa Parlamentosu'nun onayı gerekiyor. 

Öldürme oranı yüzde 88! Yeni virüs kara kıtayı esir aldı! Tedavisi olmayan hastalık giderek yayılıyor! Öldürme oranı yüzde 88! Yeni virüs kara kıtayı esir aldı!... Haberi Görüntüle

G7 ÜLKELERİ 50 MİLYAR DOLAR KREDİDE ANLAŞMIŞTI

Haziran ayında bir araya gelen G7 ülkelerinin liderleri Rusya'nın dondurulmuş varlıklarından elde edilen karları teminat olarak göstererek Ukrayna'ya 50 milyar dolar kredi sağlanmasında anlaşmıştı. Ukrayna'daki savaşın başlamasından itibaren Batılı devletler yaklaşık olarak 300 milyar dolarlık Rus varlığını dondurdu. Dondurulan varlıklar, her yıl milyarlarca dolar faiz geliri sağlıyor. Başta ABD olmak üzere G7 ülkeleri bu geliri Ukrayna'yı desteklemek için kullanmak istiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

3

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading