Yandex Metrica

Ukrayna'nın Kursk'taki işgali devam ediyor: 600'den fazla Rus askeri esir alındı

Ukrayna'nın Kursk'taki işgali devam ediyor: 600'den fazla Rus askeri esir alındı

Ukrayna'nın Rusya toprağı Kursk'a 6 Ağustos'ta başlattığı saldırıda 600 Rus askerinin esir alındığı belirtildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, alınan esirlerin Rusya'yla yapılacak esir takasında önemli bir işleve sahip olacağını vurguladı.

Dünya

03.09.2024, 07:47

Hollanda Başbakanı Dick Schoof ile Zaporijya kentini ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın, Sumi, Harkiv ve Kiev bölgelerine bu gece ve sabaha karşı hava saldırıları düzenlediğini, milyonlarca öğrencinin saldırılar altında eğitime başladığını söyledi. Zelenski, Rus saldırılarına karşı hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesi ve F-16 savaş uçakları ile çeşitli silahların sağlanması konusunda Batılı ülkelerden derestek istedi. Zelenski ayrıca Batılı ülkelerden sağlanan silahların Rusya topraklarında kullanılması önündeki yasakların kaldırılmasına yönelik çalışma yaptıklarını söyledi. 

Apple Türkiye fiyatlarına zam geliyor! İphone 16 ile birlikte kur farklı ekleniyor! Apple Türkiye fiyatlarına zam geliyor! İphone 16 ile birlikte kur... Haberi Görüntüle

KURSK'TA DURUM

Kursk'taki duruma da değinen Zelenski, Kursk'ta ordunun görevini yerine getirdiğini ve işlerin yolunda gittiğini ifade etti. Bölgeye yapılan saldırının Rusya'nın Donetsk bölgesindeki saldırılarını azaltması yönünde büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Zelenski, "Pokrovsky ve Toretsk istikametindeki zorluklara gelince, Kursk operasyonunun da bunu etkileyebileceğini düşünüyoruz." dedi.

Rusya'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini tamamen işgal etmeyi hedeflediğini savunan Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya'nın bu nedenle en hazır birliklerini bu bölgelerde konuşlandırdığını aktararak Rus ordusunun son iki günde Pokrovsk şehri yönünde bir ilerleme kaydedemediğini belirtti. Zelenski ayrıca Kursk'ta 600 Rus askerini esir aldıklarını bunun esir takasında büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Paşinyan’dan Azerbaycan'a teklif: Barış anlaşması olarak imzalayalım Paşinyan’dan Azerbaycan'a teklif: Barış anlaşması olarak imzalayalım Haberi Görüntüle

ZAPORİJYA NÜKLEER SANTRALİ

Zaporijya Nükleer Santrali'yle ilgili bir sorua cevap veren Zelenski, güvenlik açısından santralin şimdilik savaş yoluyla geri alınmasının imkansız olduğunu kaydederek siyasi yöntemlerle bunu yapmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Zelenski, santralin tekrar Ukrayna tarafından kontrol edilebilmesi için yürütülen siyasi görüşmelerin bugüne kadar çok etkili olmadığını, bu sürece Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Mariano Grossi'nin de katıldığını bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading