Yandex Metrica

Ukrayna'yı bekleyen tehlike Kore tehlikesi: Pentagon resmen duyurdu: Hem silah hem de asker gönderebilir

Ukrayna'yı bekleyen tehlike Kore tehlikesi: Pentagon resmen duyurdu: Hem silah hem de asker gönderebilir

Rusya-Kuzey Kore ilişkisi ABD'de alarm zillerini çaldırdı! Pentagon sözcüsü geç saatlerde yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanlığı'nın, iki ülke liderlerinin Pyongyang'daki son görüşmesinde varılan anlaşmaların bir parçası olarak, Ukrayna'daki savaşa katılmak üzere Rusya'ya Kuzey Kore birlikleri gönderme olasılığını izlemenin gerekli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Dünya

26.06.2024, 17:34

Pentagon sözcüsü, Kuzey Kore birliklerinin Ukrayna'daki savaş alanına gönderilme olasılığına ilişkin yorum talebine yanıt olarak "Bu kesinlikle izlenmesi gereken bir şey" dedi.

Amerikan Boeing'in sahte titanyum skandalı: Uçak kanadındaki delikleri hasıraltı ettiler Amerikan Boeing'in sahte titanyum skandalı: Uçak kanadındaki delikleri hasıraltı ettiler Haberi Görüntüle

KORE ASKER GÖNDEREBİLİR

Aynı zamanda, Moskova'dan böyle bir talep gelmesi durumunda Kuzey Kore askeri liderliğinin, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında kendi kuvvetlerini "kıyma yemi" olarak harcamaya değip değmeyeceğini değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Sözlerine devam eden Pentagon Sözcüsü General Patrick Ryder, "Rus birliklerinin kayıplarını gördük. Ama yine de izliyor olacağız" ifadelerini kullandı.

Gazze'de can kaybı 37 bin 718'e yükseldi Gazze'de can kaybı 37 bin 718'e yükseldi Haberi Görüntüle

583 BİN ASKER ÖLDÜ

Kiev'den gelen resmi bilgilere göre, Rus silahlı kuvvetleri ve onlarla işbirliği yapan paramiliter güçler, Ukrayna'da savaşın başladığı Şubat 2022'den bu yana 583 bin askerini kaybetti.

Ukrayna medyasının işaret ettiği gibi, Moskova'nın Pyongyang'la olan karşılıklı savunma anlaşması Vladimir Putin'in Ukrayna'daki saldırı savaşını da kapsayabilir. Ancak Ryder, böyle bir olasılığın Kuzey Kore ordusu için pek bir anlam ifade etmediğine inanıyor.

Düzenlenen basın toplantısında Ryder, "Kuzey Kore'nin askeri personelinin komutanı olsaydım, kuvvetlerimi Ukrayna'ya karşı yasadışı bir savaşta top yemi olarak gönderme tercihlerimi sorgulardım" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading