Ülke bu skandalla çalkalanıyor: ABD'li yetkililer ölümcül hatayı itiraf etti

Ülke bu skandalla çalkalanıyor: ABD'li yetkililer ölümcül hatayı itiraf etti

ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askeri hayatını kaybetti. Saldırı sonrası intikam yemini eden ABD Başkanı Joe Biden, "Bizim seçeceğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz" dedi. Kanlı saldırının yankıları devam ederken ABD'li yetkililerden itiraf gibi bir açıklama geldi.

Dünya

04.04.2024, 20:41

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye-Ürdün sınırındaki askeri üssü "Kule 22" insansız hava aracıyla vuruldu. Drone ile gerçekleştirilen saldırıda 3 Amerikan askeri öldü, 34 asker de yaralandı. ABD Başkanı Joe Biden, saldırıdan İran destekli milisleri sorumlu tutarken misilleme sözü verdi.

Saldırının İran destekli militan gruplar tarafından yapıldığını belirten ABD Başkanı Joe Biden "Bizim seçeceğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz" dedi.

Hizbullah'tan Hayfa'ya roket saldırısı: Zofolon askeri sanayi üssü vuruldu Hizbullah'tan Hayfa'ya roket saldırısı: Zofolon askeri sanayi üssü vuruldu Haberi Görüntüle

İRAN'DAN AÇIKLAMA: BAĞLANTIMIZ YOK

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği, ülkesinin, ABD'nin Suriye-Ürdün sınırındaki kuvvetlerine yönelik saldırıyla ilgili açıkalama yaptı. Söz konusu açıklamada, "İran'ın bu saldırıyla hiçbir bağlantısı yoktur. Çatışma, ABD kuvvetleri ve bölgedeki direniş güçleri arasındaki karşılıklı misillemedir." ifadelerine yer verildi.

ABD'li yetkililer ifşa etti: Katil İsrail, İran'daki hedeflerini belirledi ABD'li yetkililer ifşa etti: Katil İsrail, İran'daki hedeflerini belirledi Haberi Görüntüle

SALDIRIYI ÜSTLENEN GRUP BELLİ OLDU

Washington Post gazetesi, Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırı yakınında üç ABD askerinin ölümüne yol açan saldırıyı Ketaib Hizbullah, Nucaba ve İran destekli diğer milisleri çatısı altında bulunduran Irak İslami Direniş grubunun üstlendiğini yazdı.

Mısır'dan yürek hoplatan doğalgaz teklifi! Türkiye'nin kapısını çaldılar: O gemiyi bize verin! Mısır'dan yürek hoplatan doğalgaz teklifi! Türkiye'nin kapısını çaldılar: O gemiyi... Haberi Görüntüle

ABD'Lİ YETKİLİLERDEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Ürdün'deki ABD üssüne düzenlenen saldırının yankıları devam ederken ABD'li yetkililerden itiraf gibi bir açıklama geldi. ABD'li yetkililer, Associated Press (AP) haber ajansına, ABD kuvvetlerinin bir düşman insansız hava aracını kendi İHA'larından biri sanıp, Ürdün'deki çöl üssüne sorunsuzca geçmesine izin vermiş olabileceğini ifade etti.

Suriye'de ABD üssüne saldırı! Roketler peş peşe ateşlendi Suriye'de ABD üssüne saldırı! Roketler peş peşe ateşlendi Haberi Görüntüle

ÇABA GÖSTERİLMEDİ

Adının açıklanmaması şartıyla haber ajansına konuşan ABD'li iki yetkilinin anlattığına göre; düşman insansız hava aracı Ürdün'deki üsse alçak irtifada yaklaşırken, bir ABD insansız hava aracı da Kule 22 olarak bilinen askeri tesise geri dönüyordu. Bu sebepten dolayı ABD karakolunu vuran düşman insansız hava aracını düşürmeye yönelik herhangi bir çaba gösterilmedi.

Askerlerin uyuduğu treylerler saldırının en ağır darbesini alırken, çevredeki treylerler de patlama ve uçuşan enkaz nedeniyle hasar gördü. habere göre Tower 22, Coyote drone önleyicileri gibi karşı drone sistemleriyle donatılmıştır.

Son dakika: Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! Tel Aviv alarmda: Siyonistler sığınaklara kaçıyor Son dakika: Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! Tel Aviv alarmda: Siyonistler... Haberi Görüntüle

ABD ÜSSÜNÜN ÖNEMİ

Ürdün'deki ABD üssü, Suriye içindeki Tenef'te bazı muhaliflere ve kuzeyde ABD'nin diğer üslerine lojistik destek olmak, İran'ın bölgedeki faaliyetlerine karşı koymak için kullanılıyor. Üste yüzlerce ABD askerinin yanı sıra saldırı, nakliye ve eğitim helikopterleri ile zırhlı askeri araçlar yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading