Ülke tarihinde bir ilk! 145 milyon yaşında dinozor fosili bulundu

Ülke tarihinde bir ilk! 145 milyon yaşında dinozor fosili bulundu

145 milyon yıllık dinozor folisi Çin'de heyecan yarattı. Keşfe ilişkin açıklama yapan yetkililer UNESCO Küresel Jeoparkı içindeki Port Adası'nda keşfedilen dinozor fosiline ilk defa rastlandığı ve Kretase döneminde yaşadığının tespit edildiği bildirdi.

Dünya

24.10.2024, 16:41

UNESCO Küresel Jeoparkı içindeki Port Adası'nda keşfedilen dinozor fosiline ilişkin açıklamada bulunan yetkililer, Hong Kong'da ilk defa rastlanan dinozor fosilinin 66 ile 145 milyon yıl önce, Kretase döneminde yaşamış bir dinozora ait olduğu söyledi.

McDonald's'da E. coli salgını! Bir kişi öldü hisseler bir anda çakıldı McDonald's'da E. coli salgını! Bir kişi öldü hisseler bir anda... Haberi Görüntüle

ADA KAPATILDI

Açıklamanın devamında dinozorun türünün belirlenmesi için daha fazla araştırma yapılması gerektiği belirtilirken, saha çalışmaları için uzmanların görevlendirildiği bilgisi aktarıldı. 

Çin hükümeti, bölgede rahat kazı çalışmalarının yapılabilmesi için adanın bir sonraki duyuruya kadar kamuya kapatıldığını ilan etti.

İtalya Başbakanı Meloni'den İsrail'e silah ambargosu: Her şeyi engelledik! İtalya Başbakanı Meloni'den İsrail'e silah ambargosu: Her şeyi engelledik! Haberi Görüntüle

MÜZEDE SERGİLENECEK

Keşfe ilişkin açıklama yapan Kalkınma Bakanı Bernadette Linn Hon-ho, bu keşfin büyük önem taşıdığına ve Hong Kong'daki paleoekoloji araştırmaları için yeni kanıtlar sağladığına işaret etti.

Öte yandan dinazor fosilinin 25 Ekim'den itibaren Tsim Sha Tsui bölgesinde bulunan tarih müzesinde sergileneceği kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading