Yandex Metrica

Ülkesi işgal edilen Vladimir Putin, Avrupa'yı vuracak mı? Kursk'ta ilerliyorlar, herkesin gözü o cephede...

Ülkesi işgal edilen Vladimir Putin, Avrupa'yı vuracak mı? Kursk'ta ilerliyorlar, herkesin gözü o cephede...

Ukraynalılar sürpriz bir hamleyle Rus topraklarına taarruz ederken Moskova işgale karşı hâlâ etkili bir cevap veremedi. Kremlin'in suskunluğu 'şok bir saldırıya hazırlık' olarak yorumlanıyor. Bu esnada Ukraynalı timler, Kursk yönünde ilerleyip Rus bayraklarını indirmeyi sürdürüyor.

Dünya

11.08.2024, 23:19

Ukrayna birliklerinin Rus topraklarına yönelik taarruzunda 5. gün geride kaldı.

Sumi bölgesinden Rusya sınırını geçerek Kursk'a doğru ilerleyen Ukraynalılar, Sudzha kasabası merkez olmak üzere 30'dan fazla yerleşim biriminde kontrolü ele geçirdi. 

Daha güneydeki Belgorod oblastının sınıra yakın köyleri de Ukraynalıların saldırısı altında. Hem Kursk hem de Belgorod'da yüzlerce Rus sınır muhafızını esir alan Ukrayna timleri, girdikleri köylerdeki Rus bayraklarını indirerek yerine Ukrayna bayrağı asıyor. 

Mevcut tablo, Rus ordusunun topraklarını savunma kapasitesine dair ciddi soru işaretlerine yol açtı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, prestij kaybına uğradığı sürecin sona ermesi için hem paralı asker şirketi Wagner'i hem de Çeçen Ahmat Tugaylarını devreye soktu. 

Putin aynı zamanda Rus istihbarat kurumu FSB'nin bölgeye doğrudan müdahalesine olanak tanıyan bir yasaya imza attı.

Rusya topraklarına Ukrayna taarruzu

İşgal edilen mıntıkaların bulunduğu Kursk, Belgorod ve Biryansk oblastlarında sıkıyönetim ilan edilirken en büyük zorluk bölgedeki sivillerin tahliyesi konusunda yaşanıyor. 

Çin'den Siyonistlere uyarı: Batı Şeria'da gerilimi düşürün! Çin'den Siyonistlere uyarı: Batı Şeria'da gerilimi düşürün! Haberi Görüntüle

'KURSK HALK CUMHURİYETİ' SAKİNLERİNE...

Ukrayna ordusunun gelişiyle büyük panik yaşayan bölge halkı daha iç kesimlere göç ediyor. Rus makamları ilk 5 günde Kursk oblastından yaklaşık 80 bin kişinin tahliye edildiğini, ülkenin çeşitli bölgelerinden 60 ayrı barınma merkezi kurulduğunu duyurdu. İç göç hareketinin önümüzdeki günlerde artarak devam etmesi bekleniyor. 

Belgorod sınır hattındaki köylerde kontrolü ele geçiren ancak mevzi tutmayan Ukraynalıların Kursk hattında ise yaklaşık 50 kilometre ilerlediği iddia ediliyor.

Rus basını taarruz timlerine havadan müdahale edildiğini gösteren görüntüler yayınlasa da sabotajcılar ilerlemeye devam ediyor. 

Telegram hesabından 'Kursk Halk Cumhuriyeti' sakinlerine seslenen Ukrayna askerleri, bölgede Ruslara ait cephanelik, askerî nokta, üs gibi yerlerin kendilerine bildirilmesini istedi.  

ABD medyası ise sürpriz taarruza imza atan Ukrayna'nın elde ettiği kazanımlar konusunda bir karar vermesi gerektiğini belirtiyor. The Hill gazetesine konuşan analistlere göre Ukrayna, elinde tuttuğu Rus topraklarına ne yapacağı konusunda bir karar vermeli. 

Kiev'in önünde 2 seçenek bulunuyor: Kurs yönündeki 30'dan fazla yerleşimi elinde tutmak için bölgeye ya yığınak yapılacak ya da bu operasyon, Rus ordusunun dikkatini dağıtmayı amaçlayan taktik bir hamle olarak görülerek dağınık saldırılarla yetinilecek. 

Rus topraklarına akın eden Ukraynalı gruplardan biri bu fotoğrafı paylaştı.

Her halûkârda ABD ve Avrupa ülkeleri, Vladimir Putin'in bundan sonraki hamlesini merak ediyor. Yaşadığı prestij kaybını telafi etmek için Putin'in taktik nükleer silahları bile ateşleyebileceğine ilişkin endişe hakim. 

İlk vaka duyuruldu! Tedavisi olmayan ölümcül virüs için alarm verildi! İlk vaka duyuruldu! Tedavisi olmayan ölümcül virüs için alarm verildi! Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN CEVABI AVRUPA'YA OLABİLİR

TRHaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Moskova'nın şaşırtıcı bir cevap hazırlığında olabileceğini kaydediyor. Karagül, Ukrayna sürpriz taarruzu ve Rusya'nın olası cevabı hakkında şunları yazdı:

"Ukrayna ordusunun Rus topraklarına girmesi ve Kursk’ta Rus askerî konvoyunu ortadan kaldırması savaşın yeni bir aşamaya geçtiğine işaret ediyor.

NATO üyesi ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya; sadece tankları, uçakları, füzeleri ile değil, bizzat askerleri ile de Rusya cephesine girdi.

Artık bu savaş Rusya ile Ukrayna arasında değil. Rusya ile ABD ve Avrupa arasında savaşa döndü. Artık iş Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgalinden çıktı. ABD ve Avrupa’nın Rusya topraklarını işgaline dönüştü.

Moskova’nın, Kursk’taki saldırıya ânî cevap vermemesinin sebebi şu;

İş, Ukrayna’ya cevap vermekten çıktı.

ABD ve Avrupa’ya bir cevap verilecek. Muhtemelen planlama da buna göre yapılıyor."

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading