Uluslararası Adalet Divanı: İsrail, Gazze'de işgalci güç konumundadır

Uluslararası Adalet Divanı: İsrail, Gazze'de işgalci güç konumundadır

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail ile ilgili görüşünü duyurdu. Yapılan açıklamada ''İsrail, Gazze'de işgalci güç konumundadır. İşgal altındaki Filistin toprakları parçalanmış ayrı bölgeler değil, tek bir bölgesel birimdir. İşgalci egemenlik hakkını kullanamaz, Ayrıca işgal bu kadar uzun sürmez. İsrail'in işgalci yerleşim politikası uluslararası hukuka aykırıdır. İsrail'in işgalci politikası Cenevre sözleşmesini ihlal ediyor.'' ifadelerine yer verildi.

Dünya

19.07.2024, 23:23

Uluslararası Adalet Divanı, yaklaşık 9 aydır Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve dünya kamuoyunun ateşkes çağarılarına kulağını tıkayan terör devleti İsrail'le ilgili kararını açıkladı. Yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'de işgalci güç konumunda olduğu belirtildi.

Güneş aktivitesinde maksimum seviyeye ulaşıldı: Dünya'ya etkileri ne olacak? İletişim ağları ve uydular tehlikelide mi? Güneş aktivitesinde maksimum seviyeye ulaşıldı: Dünya'ya etkileri ne olacak? İletişim... Haberi Görüntüle

''İŞGAL BU KADAR UZUN SÜRMEZ''

Açıklamada dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'de işgalci güç konumunda olduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında ''İşgal altındaki Filistin toprakları parçalanmış ayrı bölgeler değil, tek bir bölgesel birimdir. İşgalci egemenlik hakkını kullanamaz, Ayrıca işgal bu kadar uzun sürmez. İsrail'in işgal ettiği topraklarda Filistinlilere ait doğal kaynakları kullanması uluslararası hukuka aykırıdır'' ifadelerine yer verildi.

Bir savaş suçu daha! Katil İsrail'den Lübnan'a seyreltilmiş uranyum bombası Bir savaş suçu daha! Katil İsrail'den Lübnan'a seyreltilmiş uranyum bombası Haberi Görüntüle

''İSRAİL, İŞGALCİDİR''

Cenevre Sözleşmesi'nin ihla edildiği belirtilen açıklamada ''İsrail'in işgalci yerleşim politikası uluslararası hukuka aykırıdır. İsrail'in işgal ettiği toraklardaki yerleşim politikaları Cenevre Sözleşmesini ihlal etmektedir. İsrail'in işgalci politikası Lahey tüzüklerine aykırıdır. Filistin halkının suya erişimi kısıtlanmış durumda. Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da işgalcidir.'' denildi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading